Novice

Zasnova notranjosti nove Škode Kushaq

Škoda razkriva mladostno zasnovo notranjosti novega športnega križanca Kushaq, namenjenega indijskemu trgu.

Pri Škodi nadaljujejo z razkrivanjem športnega križanca kompaktnega razreda, ki bo na voljo kupcem v Indiji. Tokrat so s pomočjo dveh računalniško generiranih skic širši javnosti predstavili notranjost novega modela.

Najopaznejši element v okviru armaturne plošče je sredinsko nameščeni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, ki naj bi bil na voljo z največ 10-palčno diagonalo. Prostostoječ zaslon prekinja osnovno linijo armaturne plošče, ki simetrično poteka med stranskimi zračniki. Kljub kompaktnim meram naj bi bila notranjost križanca Kushaq na ravni modelov srednjega razreda, saj naj bi v slogu rešitev Škoda Clever nudila obilje prostora tako potnikom, kot tudi prtljagi. Dinamiko notranjosti poudarja izbira dodatkov v oranžni barvi, ki estetsko dopolnijo dvobarvno oblazinjenje sedežev s kontrastnimi oranžnimi šivi.

Nova Škoda Kushaq je zasnovana v sklopu projekta India 2.0 na platformi MQB-A0-IN, ki so jo razvili in jo izdelujejo v Indiji. Platforma temelji na spremenjeni modularni osnovi MTT (Modular Transverse Toolkit) skupine Volkswagen, ki že ustreza novim, bolj striktnim indijskim predpisom v zvezi z varnostjo in emisijami. Tehnološki razvoj novega modela je potekal v Škodinem razvojnem centru v mestu Pune v okviru zadanega cilja, po katerem naj bi pri zasnovi novih modelov uporabili vsaj 95 odstotkov lokalnih virov.

Premiera novega Škodinega kompaktnega križanca Kushaq bo 18. marca.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin najmanjši model si bo delil zasnovo z Yarisom
Vsestranski Taycan Cross Turismo