Novice

Združeno podjetje PSA-FCA bo Stellantis

Skupini PSA in FCA sta objavili, da sta naredili naslednji pomemben korak v njunem združevanju – izbrali novo ime za skupno krovno podjetje.

Zadeve so se lotili temeljito, tako so po osnovo za novo skupno ime Stellantis skočili v latinščino, kjer naj bi glagol stello v dobesednem prevodu pomenil osvetliti z zvezdami. Pojasnili so, da so navdih za ime dobili “v novi in ambiciozni uskladitvi uveljavljenih blagovnih znamk in močnih kultur podjetij, ki se združujejo v enega novih vodij za naslednje obdobje mobilnosti, hkrati pa ohranjajo vso izjemno vrednost in vrednote sestavnih delov.” 

Izvor imena iz latinščine naj bi bil svojevrsten poklon bogati zgodovini ustanovnih podjetij, povezava z astronomijo pa naj bi ujela pravi duh optimizma, energije in prenove kot gonila združitve, ki bo po njihovem mnenju spremenila avtomobilsko industrijo.

Če se je kdo razveselil, da bo vozil novi Stellantis, ga moramo na tem mestu razočarati. Ime bodo uporabljali zgolj na nivoju skupine, pri čemer naj bi mu v naslednji fazi dodali še logotip.

V bolj resnem delu združitve skupini pričakujeta zaključek projekta v prvem kvartalu leta 2021, a je to seveda povezano z izpolnjevanjem običajnih pogojev, ki med drugim vključujejo odobritev delničarjev obeh skupin na izrednih zasedanjih skupščin ter zadovoljitev protimonopolnih in drugih regulatornih zahtev.

Avtomobilizem.com (Vir in slika: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fisker se pripravlja na vstop med delniške družbe
Razvojni oddelek programske opreme skupine Volkswagen z novim vodstvom