Novice

Razvojni oddelek programske opreme skupine Volkswagen z novim vodstvom

Pri skupini Volkswagen še ni videti konca spremembam v vodstvu različnih delov – tokrat je na vrsti razvojni oddelek programske opreme, ki so mu poleg selitve namenili tudi novega direktorja.

Kmalu zatem, ko je Herbert Diess, izvršni direktor skupine Volkswagen, oznanil selitev razvojnega centra programske opreme iz Wolfsburga v Ingolstadt, je pobudo prevzel prvi mož Audija Markus Duesmann, ki se je odločil za novo menjavo. Christiana Sengerja, ki oddelek vodi od lanskega leta, naj bi zamenjal bivši podpredsednik proizvodnega inženiringa pri podjetju BMW, Dirk Hilgenberg.

Oddelek za razvoj programske opreme Car.Software dobiva čedalje pomembnejšo vlogo v skupini Volkswagen in je odgovoren za razvoj operacijskega sistema VW.OS, ki naj bi ga prvič v polni funkcionalnosti predstavili v enem od Audijevih modelov. Razvoj novega modela naj bi potekal v enoti Artemis in s tesnim sodelovanjem kolegov razvojnega centra programske opreme, s pomočjo katerega naj bi še dodatno pospešili razvojni proces. Do konca letošnjega leta naj bi bilo v razvojnem centru Car.Software zaposlenih okoli 5.000 strokovnjakov, ki bodo pripravljali programske rešitve za vse znamke skupine – Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Škoda in Seat.

Markus Duesmann se je dosedanjemu direktorju Christianu Sengerju zahvalil za njegov prispevek in poudaril, da ima novi direktor, Dirk Hilgenberg širok nabor izkušenj pri integraciji programskih rešitev in povezanih tehnologij. Dodal je še, da bo za uspeh razvojnega oddelka programske opreme zelo pomembno sodelovanje timov vseh vključenih znamk, po njegovem mnenju pa njegova ekipa pri Audiju, kot del premijske znamke, prevzema še dodatno odgovornost.

Po trenutnih načrtih skupine Volkswagen, naj bi bili operacijski sistem VW.OS, vzpostavitev infrastrukture v oblaku ter nova arhitektura avtomobilskih računalnikov na voljo ob predstavitvi nove generacije električnih vozil, po letu 2025 pa naj bi bili sestavni del vseh novih modelov skupine.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Združeno podjetje PSA-FCA bo Stellantis
Jaguar Land Rover bo v Range Rover vgradil dizle lastnega razvoja