Novice

Združevanje podjetij Car2Go in DriveNow

Glavna ponudnika vozil za souporabo (car sharing) na nemškem trgu, podjetji Car2go in Drive-Now, sta že pred časom najavila, da se bosta združila. Vendar pa je direktorat za konkurenco pri Evropski komisiji pred odobritvijo posla postavil določene pogoje.

Omenjena ponudnika avtomobilov za souporabo, ki sta sicer pod okriljem avtomobilskih znamk BMW (DriveNow) in Daimler (Car2Go), imata v svoji mreži okrog 23.000 vozil (14.000 Car2Go in 9.000  DriveNow) ter več kot 3,5 milijona uporabnikov. Medtem ko ima podjetje DriveNow v svojem voznem parku modele znamke BMW (serija 1 in 2, X1, i3) ter znamke Mini (cabrio, Clubman, Countryman), pa so pri podjetju Car2Go več ali manj v znamenju znamke Smart.

Resno namero o združitvi sta omenjeni podjetji najavili že meseca januarja, saj želita na ta način zmanjšati stroške ter še pospešiti rast. Nenazadnje pa želijo postati še bolj konkurenčni na trgu souporabe vozil, kamor vstopa tudi znamka Volkswagen, ki bo imela v ponudbi le električne avtomobile.

A Evropska komisija je vseeno opozorila, da bi lahko prišlo do težav s konkurenco vsaj v šestih mestih (Berlin, Düsseldorf, Hamburg, Köln, München in Dunaj). Zato pogojuje, da morata tako BMW kakor tudi Daimler omogočiti tudi drugim ponudnikom mobilnih aplikacij dostop do njihovih programskih vmesnikov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Car2go, DriveNow.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Elona Muska bo na čelu upravnega odbora podjetja Tesla zamenjala Robyn Denholm
Palisade bo največji Hyundajev križanec