Novice

Elona Muska bo na čelu upravnega odbora podjetja Tesla zamenjala Robyn Denholm

Elon Musk je v podjetju Tesla pričel z izpolnjevanjem zavez iz poravnave, sklenjene z ameriško agencijo za nadzor vrednostnih papirjev in borzo (SEC).

Kot je znano, sta Elon Musk in podjetje Tesla v izogib resnejšim posledicam sklenila poravnavo z ameriškimi nadzorniki. Po dogovoru, ki so ga sklenili, naj bi Elon Musk poleg plačila denarne kazni tudi odstopil z mesta predsednika upravnega odbora za naslednja  tri leta. Pri Tesli so se odločili, da ga na tem mestu nadomesti dosedanja članica upravnega odbora Robyn Denholm. Glede na to, da je trenutno v avstralskem telekomunikacijskem podjetju Telstra zaposlena kot finančna direktorica in vodja oddelka za poslovno strategijo, pa bo v novi vlogi lahko popolnoma prisotna šele po koncu šestmesečnega odpovednega roka.

Naj spomnimo, Elon Musk je letošnje poletje dvignil precej prahu z objavami na družabnem omrežju Twitter, kjer je najavil ponovno privatizacijo podjetja. Obenem je tudi postavil odkupno ceno delnice in zagotovil, da ima urejeno financiranje, kar je povzročilo precejšnja nihanja vrednosti delnic. Prvotne špekulacije so sicer kazale na to, da naj bi mesto predsednika nadzornega odbora zasedel šef podjetja 21st Century Fox, James Murdoch, ki je od leta 2017 eden od Teslinih direktorjev.

Robyn Denholm je članica upravnega odbora Tesle od leta 2014, pred tem pa je zasedala kar nekaj pomembnih položajev v različnih tehnoloških podjetjih iz Silicijeve doline. Elon Musk, ki še naprej ostaja v vlogi izvršnega direktorja, je ob tej priložnosti poudaril, da verjame, da bo nova predsednica upravnega odbora s svojimi izkušnjami iz področja tehnologije in avtomobilske industrije še naprej občutno prispevala k doseganju ciljev in povečevanju dobička.

Kljub vsem pretresom, ki jih je bilo podjetje deležno v zadnjem času, je Tesla v tretjem četrtletju ustvarila 312 milijonov dolarjev dobička, njihov avtomobil srednjega cenovnega razreda Tesla Model 3, pa je peti najbolje prodajani potniški avtomobil na področju Združenih držav Amerike.

Avtomobilizem.com (Vir: The Guardian. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Mazda3 bo razkrita v mestu angelov
Združevanje podjetij Car2Go in DriveNow