Novice

Ženevski salon bo vabil obiskovalce tudi s pokritim dirkališčem

Časi, ko je bila udeležba največjih avtomobilskih salonov s strani avtomobilskih proizvajalcev in obisk s strani splošne javnosti skoraj zapovedana, so očitno preteklost. Zdaj se namreč vse pogosteje zgodi, da tudi renomirane avtomobilske znamke odpovedo svojo udeležbo na kakšnem tovrstnih salonov.

Nobenega dvoma ni, da je del upada števila obiskovalcev pripisati tudi zmanjšani navzočnosti določenih znamk na salonih. Da bi bilo obiskovalcev vseeno kolikor se da veliko, so se organizatorji salona v Ženevi letos odločili popestriti dogajanje s postavitvijo pokritega dirkališča.

Za novo vrsto zabave in sprostitve obiskovalcev bodo postavili dirkališče znotraj dvorane 7, ki bo v dolžino merilo 456 metrov. Znotraj dirkališča bo postavljena tudi posebna VIP loža, kjer bodo obiskovalcem, ki si bodo zaželeli oddiha in sprostitve od razstavnih prostorov, ponudili mesto za počitek, na voljo pa bosta seveda tudi okrepčilo s prigrizki in osvežitev s pijačo.

Za vožnjo po stezi bodo pripeljali skupno 48 različnih modelov petnajstih znamk. Tako bodo tam med drugim na voljo BMW-ji, Honde, Hyundai, Kie, Mercedes-Benzi, Porscheji, Renaulti, Seati, Škode, Smarti, Volkswagni in Toyote. Vsakega obiskovalca bo spremljal strokovnjak na sovoznikovem sedežu, v eni vožnji pa bodo lahko odpeljali skupno tri kroge po stezi. Organizator se nadeja približno 11.000 testnih voženj Discovery Drives, kot se bodo le te uradno imenovale.

Ker pričakujejo na salonu skupno okoli 600.000 obiskovalcev, se bo treba za testno vožnjo prijaviti preko aplikacije Geneva International Motor Show.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Geneva International Motor Show.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prve podrobnosti osveženega Mercedes-Benzovega razreda E
Lunarni koncepti odpirajo nova obzorja za Lexus