Novice

Prve podrobnosti osveženega Mercedes-Benzovega razreda E

Pri znamki su predstavili nekaj novosti, ki jih bodo deležni kupci prenovljene različice razreda E.

Poleg najbolj opaznih sprememb zunanjosti, ki med drugim vključujejo spremenjeni sprednji in zadnji odbijač, bodo za bolj skladen videz s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke poskrbele tudi nove sprednje in zadnje luči, ki po zasnovi spominjajo na luči pri aktualnih modelih CLS in CLA.

V notranjosti bo ob izbiri prestižnih materialov najprej opazen novo zasnovan volan z gumbi na dotik, namenjenimi nadzoru določenih funkcij. Kakovost zraka bo možno preveriti preko novega prikazovalnika kvalitete zraka, na voljo pa naj bi bila tudi funkcija Mercedes-Benz Urban Guard za nadzor okolice ob parkiranem avtomobilu.

Precej novosti naj bi bilo pri naboru tehnoloških pripomočkov, ki jih bo ob prenovi deležen razred E, saj naj bi bili vgrajeni asistenčni sistemi zadnje generacije, vključno s sistemom za zaznavo dogajanja v prometu. S ciljem varnejše vožnje ter v pomoč vozniku naj bi bili na voljo aktivni sistem za pomoč pri vožnji v prometnih zastojih,  sistem za pomoč pri krmiljenju, aktivni pomočnik pri zaviranju s funkcijo spremljanja prometa, aktivni opozorilnik na dogajanje v mrtvem kotu ter parkirni asistent, ki prihaja v kompletu s 360-stopinjsko kamero.

Novosti se obetajo tudi na področju motorizacije, saj pri Mercedesu obljubljajo kar sedem priključno-hibridnih izpeljank v različnih izvedenkah, vključujoč različice s štirikolesnim pogonom 4Matic. Pod motornim pokrovom prihajajočega razreda E bosta na voljo novi 2,0-litrski motor s štirimi cilindri in 272 konji ter novi bencinski šestvaljnik (367 KM), oba v kombinaciji z 48-voltnim sistemom blagega hibrida EQ Boost.

Uradnega datuma predstavitve prenovljenega razreda E pri Mercedesu zaenkrat še ne razkrivajo, po pričakovanjih pa naj bi limuzinska in karavanska različica prišli v prodajne salone tekom letošnjega poletja, medtem ko bosta kupejevska in kabrioletna izvedenka na voljo malo kasneje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Donald Trump še naprej grozi s carinami
Ženevski salon bo vabil obiskovalce tudi s pokritim dirkališčem