Novice

Lunarni koncepti odpirajo nova obzorja za Lexus

Oblikovalska ekipa Lexusa je za prestižno revijo Document Journal‘s pripravila nabor skic, ki prikazujejo njihovo vizijo mobilnosti na luni.

Člani evropskega studia (ED2 – European Advanced Design Studio for Toyota and Lexus), ki se ukvarjajo z naprednimi oblikovalskimi rešitvami, so se pridružili elitni skupini svetovnih oblikovalcev in zasnovali serijo sedmih konceptov lunarnih vozil. Ekipa oblikovalcev se je v času, ko so jih uredniki revije Document Journal‘s kontaktirali v zvezi z idejo nastanka serije lunarnih konceptov, ukvarjala z električnim konceptom Lexusove prihodnosti LF-30. Po besedah Iana Cartabiana, direktorja oblikovalskega oddelka ED2, naj bi ponudba za nastanek lunarnih konceptov prišla v pravem času, saj naj bi njihovo snovanje predstavljalo idealno nadaljevanje zgodbe koncepta LF-30.

Posledično je izpod peres petih različnih oblikovalcev nastala serija sedmih konceptov, ki naj bi predstavljali nadaljnjo evolucijo idej, predstavljenih pri zasnovi koncepta LF-30.

  • Koncept Zero Gravity izpod peresa Karla Dujardina naj bi predstavljal idejo prevoznega sredstva v slogu motorja ter naj bi omogočal še močnejšo povezavo med človekom in strojem za skupno premagovanje razdalj pri predvidenih hitrostih okoli 500 km/h.
  • Koncept Lexus Cosmos, ki ga je zasnoval Jean-Baptiste Henry naj bi predstavljal možnost transporta v vesolju ali na lunini površini.
  • Bouncing Moon Roler koncept, ki ga je zasnoval Julien Marie predstavlja vozilo, ki s pomočjo zaščitnega grafenskega mehurčka lahko premaguje razdalje na različnih terenih.
  • Po zamisli Keisuke Matsune je nastala skica lunarnega avtomobila, poimenovanega Lexus Lunar Cruiser, multifunkcionalnega vozila, ki s pomočjo velikih koles uspešno premaguje razdalje na zahtevnem luninem površju, obenem pa je sposobno tudi letenja.
  • Yung Presciutti si je zamislil projekt Lunar Mission, ki naj bi bil namenjen ljudem ob prvem premagovanju razdalj na luni, medtem ko naj bi Lexus Moon Racer potniku omogočal uživanje v učinkih nizke gravitacije med raziskovanjem lunarne površine. Kot ideja istega avtorja je nastal še koncept masivnega transportnega vozila Lexus Lunar, ki je sestavljeno iz dveh delov, spodnjega, ki omogoča gibanje s šestimi robustnimi kolesi ter zgornjega, ki predstavlja bivalne površine in bi ga bilo moč sneti ter uporabiti kot zasnovo novega bivalnega okolja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ženevski salon bo vabil obiskovalce tudi s pokritim dirkališčem
Tudi Maserati se elektrificira