Novice

Lexus pripravlja prostornejšo različico modela RX

Potem ko so pri Toyotini prestižnejši znamki Lexus že pred časom napovedovali podaljšano različico priljubljenega športno uporabnega modela RX, v katerega bi bilo moč namestiti sedem sedežev, pa so sedaj dokončno potrdili njegov prihod. Na cestah naj bi se pojavil že v začetku prihodnjega leta.

Čeprav gre pri Lexusovem modelu RX že v osnovi za precej veliko športno uporabno vozilo, so se pri japonskemu proizvajalcu odločili za povečano različico, saj so ugotovili, da bodo z njo lažje konkurirali ostalim tekmecem. Pri tem so imeli v mislih prestižne konkurente v obliki Volva XC90, Mercedes-Benza GLS ter Audija Q7.

Zaenkrat še niso znane vse tehnične podrobnosti, a je moč pričakovati, da bodo za pogon sedemsedežnega RX-a skrbeli enaki agregati kot pri običajni verziji (6-valjni bencinski RX350L ter hibridni RX450hL). Podaljšana verzija RX-a naj bi se javnosti predstavila že koncem letošnjega leta, med kupce pa naj bi zapeljala v začetku leta 2018.

Vzporedno s sedemsedežnim RX-om pa pri Lexusu pripravljajo tudi tržno zanimivejšega manjšega križanca z oznako UX, ki so jo pred kratkim že zaščitili. Mali SUV se bo naslanjal na koncept UX, ki so ga predstavili na salonu v Parizu, ter naj bi predstavljal svojevrstno zamenjavo za tržno ne najbolj uspešen model CT.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
ZF predstavlja inovativno platformo za električno gnana vozila
EPA obtožuje FCA goljufanja pri emisijah dizelskih agregatov