Novice

Zmogljivi Nissan Z, ki ga ne bo v Evropo

Nissan je v New Yorku razkril sedmo generacijo zmogljivega športnega modela Z ter dal vedeti, da ljubiteljem bencinskih hlapov v časih širjenja elektromobilnosti ostaja vsaj še nekaj veselja. Žal ne na vseh trgih.

Sedma generacija serije Z, ki je pred dvema letoma slavila pol stoletja, se je posredno napovedovala kar nekaj časa, med drugim tudi z zaščito novega logotipa. Produkcijski model, ki so ga na fotografijah predstavili pri proizvajalcu za severnoameriško tržišče, pa je ostal dodobra zvest lanskemu Z Proto, kar je razveselilo potencialne kupce čez lužo.

Še bolj pomembno je, da novi Nissan Z pod motornim pokrovom skriva trilitrski twin-turbo V6 z 298 kW (400 KM) nazivne moči in 475 Nm navora. Pri dopolnjevanju zadaj gnane pogonske kombinacije bosta kupcem na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik ali 9-stopenjski samodejni menjalnik.

Nissan Z, za razliko od najbližje tekmice Toyote Supra, tako na zunaj kot tudi v notranjosti sledi filozofiji retro oblikovanja, kljub temu pa voznikovo okolje dodobra zaznamuje 12,3-palčni digitalni zaslon merilnikov pred voznikom. Kot protiutež za športne puriste so nad sredinskim zaslonom nameščeni trije analogni merilniki ter klasična ročna zavora.

Kupcem v ZDA bo Nissanov športnik po napovedih na voljo spomladi 2022, vstopna cena pa naj bi se gibala okrog 40 tisoč ameriških dolarjev. Za Automotive News so predstavniki znamke pojasnili, da zaradi krčenja segmenta športnih avtomobilov in strogih emisijskih predpisov novinca žal ne bodo pripeljali v Evropo.

 

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche najavlja futuristični koncept
Mercedes-Benzov razred C v robustnejši izvedbi