Novice

Mercedes-Benzov razred C v robustnejši izvedbi

Nemški avtomobilski proizvajalec je predstavil terensko orientirano različico Mercedes-Benz C All-Terrain, ki bo tudi ljubiteljem razreda C omogočila nekaj zabave izven asfaltiranih cest.

Mercedes-Benz C All-Terrain že na prvi pogled izraža terenski značaj, ki sicer ne bo omogočal ekstremnih zmogljivosti izven urejenih cestišč, vendar bo kljub temu dopuščal več svobode pri izbiri voznih površin v primerjavi z običajno različico razreda C.

Robustnost poudarjajo zaščitne plastične obrobe na spodnjem delo sprednjega odbijača, stranskih pragovih in kolesnih lokih ter plastična zasnova zadnjega odbijača. Za prepoznavnost poskrbijo še kontrastni črni dodatki ob robovih zatemnjenih stranskih stekel ter nova platišča v velikostih med 17 in 19 palci, skupaj s štiri centimetre večjim odmikom od tal in novo sprednjo masko, zaenkrat namenjeno le tej izvedenki.

Notranjost novega pripadnika razreda C bo ponujala pričakovano raven prestiža ter udobja ob izbiri kvalitetnih materialov in estetskih dodatkov. Za podajanje informacij vozniku bo poskrbela digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom (opcijsko 12,3-palčni), nad sredinsko konzolo pa so namestili zaslon druge generacije multimedijsko-informacijskega sistema MBUX, ki bo poleg zabave omogočal še nastavitev in prikaz vrste funkcionalnosti.

Za ugodnejšo vožnjo po slabših podlagah so Mercedesovi inženirji priredili vzmetenje in krmilni mehanizem ter izbiri obstoječih voznih načinov Dynamic Select dodali še vozna načina Offroad in Offroad+, ki med drugim ponujata funkcionalnost nadzorovane vožnje navzdol (Downhill Speed Regulation). Nekaj dodatne pozornosti so posvetili vleki prikolic, saj bosta opcijsko na voljo električna vlečna kljuka ter stabilizacijski sistem ESP v kombinaciji s pomočnikom za manevriranje s prikolico pri nizkih hitrostih.

Za pogon bosta skrbela dvolitrska štirivaljnika – bencinski in dizelski z integrirano enoto alternatorja-zaganjalnika, ki za kratek čas pogonskemu sklopu doda do 15 kW moči, optimalno delovanje pa naj bi omogočal 48-voltni električni sistem. Novi Mercedes-Benz C All-Terrain bo že serijsko na voljo z zadnjo generacijo Mercedesovega štirikolesnega pogona 4Matic, ki bo v odvisnosti od razmer porazdelil do 45 odstotkov moči in navora na sprednji kolesni par ter do 55 odstotkov na zadnja kolesa.

Svetovna premiera novega Mercedes-Benza C All-Terrain bo na septembrskem salonu mobilnosti IAA v Münchnu, prvi primerki pa naj bi prišli v prodajne salone proti koncu letošnjega leta. Cen in dodatnih podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zmogljivi Nissan Z, ki ga ne bo v Evropo
Na CES le s potrdilom o cepljenju