Novice

Jasnejša podoba Škodinega novega kompaktnega križanca

Češki avtomobilski proizvajalec je objavil računalniško generirani sliki novega križanca, ki naj bi že kmalu razveseljeval evropske kupce.

Škoda je sicer ime Kamiq že uporabila pri križancu velikostnega razreda modela Karoq in namenjenega zgolj kitajskemu trgu, njegov evropski soimenjak pa naj bi kot najmanjši predstavnik dopolnil znamkino družino križancev in skupaj z modeloma Kodiaq in Karoq utrdil položaj v tem segmentu. Nekaj tednov pred najavljeno švicarsko premiero so tokrat prvič podrobneje razkrili videz novega modela, ki naj bi izhajal iz lani predstavljenega koncepta Vision X. Iz prikazanega je razvidno, da so oblikovalci sledili smernicam robustnega videza, uporabljenim že pri modelih Kodiaq in Karoq. Kljub temu pa se bo novi model poleg brezčasnega dizajna in uravnoteženih proporcionalnih razmerij ponašal tudi z nekaj novimi elementi.

Energično in samozavestno podobo poleg večjega odmika od tal, večjih koles in difuzorja zagotavlja še  široka in navpično postavljena mreža hladilnika, katere zgornji del je oblikovno prilagojen linijam motornega pokrova. Tako imenovana tornado linija vozilo optično podaljša in je usklajena z dinamično strešno linijo, medtem ko terenski značaj avtomobila poudarja robusten sprednji usmerjevalnik zraka srebrne barve.

Za značilen videz novega kompaktnega križanca so pri Škodi poskrbeli z LED žarometi, sestavljenimi iz dveh elementov – rešitev, ki je pri njih zaenkrat še nismo videli. Dnevne luči so namreč realizirane kot pas v zgornjem elementu nad glavnim žarometom, kot prvi izmed modelov znamke pa se bo novinec ponašal tudi z dinamičnimi smerniki spredaj in zadaj. Jasno začrtani zadek poleg izstopajočih linij prikazuje tudi do zdaj še ne videno interpretacijo grafične podobe luči v obliki črke C, medtem ko so logotip na pokrovu prtljažnika nadomestili z napisom “Škoda”.

Svetovna premiera najmanjšega križanca bo na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Jasnejša podoba Škodinega novega kompaktnega križanca"


igork
5 leta 2 meseci nazaj

Sam kaj ko ne bo tak,…

5 leta 2 meseci nazaj

Hyundai is that you??

 
Znamka Abarth obeležuje 70-letnico obstoja
Posebna serija Citroën Origins v počastitev stoletnice