Novice

Genesis z modelom G70 odkrito izziva BMW serije 3

Hyundajeva prestižnejša podznamka Genesis je pokazala prve fotografije modela G70, s katerim želijo resneje vstopiti v razred srednje velikih limuzin, kjer sicer kraljujejo BMW serije 3, Mercedes-Benz razreda C ter Audi A4. Čas prihoda na evropski trg zaenkrat še ni znan.

Na korejskem trgu, kjer bo Genesisov predstavnik segmenta D najprej dobavljiv, ga bodo ponudili s tremi agregati, dizelskim 2,2-litrskim štirivaljnikom (203 KM) ter bencinsko gnanima 2,0-litrskim štirivaljnikom (257 KM) ter 3,3-litrskim šestvaljnikom. Slednjega sicer že poznamo iz modela Kia Stinger, premore kar 370 »konjev« največje moči, tako motoriziran G70 pa pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 4,9 sekundah. Kupci bodo lahko pri tovrstnem agregatu izbirali med štirikolesno gnano različico oziroma verzijo z zadnjim pogonom.

Genesisova limuzina, ki je dolga 4.685 mm, široka 1.850 mm, visoka 1.400 mm ter se obenem ponaša z dokaj dobrodušno odmerjenim medosjem (2.835 mm), bo že serijsko opremljena z obsežnim naborom varnostno-asistenčnih sistemov. Prijetno oblikovana limuzina, pod katero se je sicer podpisal nekdanji Seatov prvi mož oblikovanja, Luc Donckerwolke, pa bo na voljo v desetih različnih karoserijskih odtenkih (Platinum Silver, Carbon Metal, Marble White, Titanium Black, Racing Gray, Graceful Gray, Lapis Blue, Royal Blue, Blazing Red in Umber Brown). V notranjosti se bo novi G70 ponašal s serijskim infozabavnim sistemom z 8-palčnim zaslonom, ki omogoča vse sodobne povezljivostne funkcije (MirrorLink, Apple CarPlay in Android Auto), ob doplačilu pa si bo moč omisliti tudi Lexiconov avdio sistem s 15 zvočniki.

Genesis G70 bo svetovni javnosti prvič predstavljen na decembrskem avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Genesis z modelom G70 odkrito izziva BMW serije 3"


Galaxy
6 leta 6 meseci nazaj

Zelo čeden

frgo
6 leta 6 meseci nazaj

Tam, kjer ga bojo prodajali, je genesis že kar uveljavljen. Če ga bomo videli v naših krajih pa bo veliko presenečenje.

JG2
6 leta 6 meseci nazaj

To pa drži. Recimo G90 model prodajo v USA več kot pa Audijev A8, z sedmico pa ima razmerje 1:2 kar je zelo dobro oz. nekaj kar bi bilo v Evropi popolnoma neizvedljivo.

xxl
6 leta 6 meseci nazaj

Fajn, kakšna pa je razlika v ceni?

JG2
6 leta 6 meseci nazaj

Cca 15-20%. Osnovna V6 Audi 83k Hyundai 71k, pri V8 je razlika nekoliko večja. V glavnem glede na to kakšen je zgledal Hyundai v devetdesetih je tole kar mali čudež na štirih kolesih.

xxl
6 leta 6 meseci nazaj

Nekako mi ta Hyundai maska ne paše najbolj na Genesisa, drugače pa ni slabo, čeprav je nekaj že videnih detajlov od drugod. To itak vsi počnejo. Cenovno bodo najbrž tudi drzni, vprašanje je potem, kdo bo to kupil raje kot že uveljavljene znamke.

 
Je to novi Volvo XC40?
Zveza Renault – Nissan – Mitsubishi napoveduje ducat novih električnih modelov