Predstavitve

Dodatnih 230 litrov

Volkswagen Golf Variant in Alltrack: virtualna slovenska predstavitev

Karavanski različici Variant in Alltrack dopolnjujeta modelno družino Golf ter izpolnjujeta želje vseh, ki potrebujejo še malo več prostora, a se hkrati upirajo navalu križancev.

Šestič

The new Volkswagen Golf Variant R-LineKljub temu, da je Golf trenutno že v svoji osmi generaciji, se mu je karavanska izvedenka pridružila šele leta 1992 v tretji, saj naj bi pred tem potencialno ogrožala Passata. Kakorkoli že, v aktualni izvedbi je konkretno večji, hkrati pa še vedno nagovarja tako družine kot tudi aktivne posameznike, ki ostajajo zvesti karavanom zaradi njihove uporabnosti in voznih lastnosti.

Na pogled je do stebrička B enak kombilimuzinski izvedenki, kot celota pa – na račun daljšega zadka oziroma spremenjenih zunanjih razmerij – deluje nižje in nekoliko bolj športno. V primerjavi s predhodnikom je daljši (+60 mm), pri čemer se razlika odraža v daljši medosni razdalji, ki koristi predvsem udobju potnikov v drugi vrsti.


Golf Variant in Alltrack v številkah – dolžina: 4.633 mm (Alltrack 4.639 mm), širina: 1.789 mm (Alltrack 1.795 mm), višina: 1.498 mm (Alltrack 1.510 mm), medosna razdalja: 2.686 mm, prostornina prtljažnika: 611-1.642  litrov.


The new Volkswagen Golf Variant R-LineNotranjost je zdaj že dobro znana ter zaznamuje prehod družine Golf v obdobje digitalizacije. Model nima več klasičnih merilnikov, ki jih nadomešča velik serijski 10,25-palčni zaslon pred voznikom. Ta v osnovni izvedenki omogoča prikaz najpomembnejših potovalnih podatkov, od paketa Style dalje pa je vključen prilagodljivejši Cockpit Pro. Na položajih nekdanjih stikal so po novem številne površine na dotik, upravljanje in dostop do infozabavnih vsebin sistema MIB3 pa je v precejšnji meri vezano tudi na meni, dostopen preko sredinsko nameščenega zaslona (serijsko 8,25″ in opcijsko 10″). Za dodatek je možno Golf upravljati z glasovnimi ukazi s prepoznavo naravnega govora. Tripodročna klimatska naprava Air Care Climatronic ima funkcijo Smart Climate s petimi prednastavljenimi načini delovanja; če voznik izbere npr. odroševanje stekel, način deluje toliko časa, da doseže želen učinek, nato pa se samodejno izključi.

Golf Variant je opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi, med katerimi je ob drugih serijski tudi sistem Car2X, ki omogoča oddajanje in sprejemanje informacij od drugih vozil in cestne infrastrukture preko protokola pWLAN v radiju do 800m. Osnovna izvedba prednjih žarometov LED ohranja klasične smernike, v najboljši različici IQ.Light pa je uporabljena projekcijska tehnika. Zadnji žarometi LED imajo dve izvedbi, boljša (anim. smernik in 3D efekt) prihaja v kombinaciji z matričnimi prednjimi žarometi v tehniki LED.

golf asistenčni

Postopoma

The new Volkswagen Golf AlltrackOb uvedbi na trg bodo za Golf Variant v začetku na voljo pogoni 1.0 TSI in eTSI (z 48-voltno blago-hibridno tehnologijo) moči 81 kW (110 KM) ter dva turbodizelska motorja TDI z močjo 85 kW (115 KM) in 110 kW (150 KM). Sledila bosta dva bencinska motorja z močjo 96 kW (130 KM) in 110 kW (150 KM). Ponudbo blagih hibridnih pogonov bosta dopolnila še 1.5 eTSI z močjo 96 kW in 110 kW. Najmočnejši dizelski motor za Alltrack bo agregat z močjo 147 kW (200 KM), bencinski pa 2.0 TSI 140 kW (190 KM). Februarja prihodnje leto naj bi ponudbo razširila izvedenka 1.5 TGI ( (96 kW/131 KM) z dodanim pogonom na zemeljski plin.

Posebneža

The new Volkswagen Golf AlltrackOb klasični obliki Varianta prihaja Golf tudi v izvedenki Alltrack, ki je svojevrstna mešanica športnega terenca in karavana. Na voljo je s serijskim štirikolesnim pogonom 4Motion ter omogoča vleko prikolice do 2.000 kg. V primerjavi z običajnim karavanom ima 20 mm večji odmik od vozne podlage ter nekaj drugih terenskih oblikovnih posebnosti.

Najmočnejša izvedenka R z agregatom 2.0 TSI premore 235 kW (320 KM) moči in 420 Nm navora ter prihaja na trg  v drugi polovici prihodnjega leta. V podaljšanem seznamu opreme, ki vključuje štirikolesni pogon 4 Motion, je med drugim na voljo tudi sistem R-Performance Torque Vectoring, ki zagotavlja, da se pogonska moč prek razdelilnika navora (Torque Splitter) ne porazdeljuje variabilno samo med obema premama, temveč tudi med obema zadnjima kolesoma.

Več informacij najdete v priloženem ceniku, ki se pričenja pri 21.390 evrih za Variant 1.0 TSI, in seznamu opreme.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

19 komentarjev za "Dodatnih 230 litrov"


golfabimu
10 dni 12 ur nazaj

Končno so medosno raztegnili pri karavanu ( = več placa za noge zadaj). Celo za 2mm daljša od Octavie 🙂

16 dni 17 ur nazaj

Mokre sanje vsakega štajerca ali dolejnca.

tomzzi
21 dni 17 ur nazaj

Nisem si mislil, da bi to kdaj rekel za golfa vendar bolj kičastega karavana (alltrack) pa že dolgo nisem videl.
Ne grd (ni lepotec) ampak kičast!
Sporen je samo prednji konc ki uniči avto kot celoto. Pa na boku te “krom levice” na pragovih… Ali so alu???
Zadaj je dokaj normalen.

wildbliw
22 dni 9 ur nazaj

Mi lahko kdo pove, kakšno vezo imata sushi in pa Golf Variant?

mrtwelvetrees
22 dni 17 ur nazaj

reklama po tv: Več golfa – jaz dodam: večja cena 🙂

 
Čas za spremembe
Veliki pustolovski Fordi