Predstavitve

Veliki pustolovski Fordi

Ford Active in Trail Custom: slovenska predstavitev

Po osebnih avtomobilih so se pri Fordu odločili, da s terenskimi oblikovnimi dodatki nadgradijo še svoja gospodarska vozila.

Ford Active in Trail Custom (8)Robustnejši videz Transita in Tournea Custom v preobleki Active odraža odziv proizvajalca na popularnost športno-terenskih modelov. Ob prostornosti in sposobnosti prevoza večje količine prtljage ali tovora sta oblikovno nadgrajena z značilnimi 17‑palčnimi platišči iz zlitine, masko z mrežico Active, dodatnimi oblogami (na blatnikih, ob stranicah, na zadnjem odbijaču in pokrovih ogledal), oznakami Active na zadku in bokih ter serijskimi strešnimi nosilci. V notranjosti imata delno usnjeno oblazinjenje sedežev ter številne modre poudarke, značilne za paket Active. Da ne bi ostalo le pri videzu, lahko zahtevnejši uporabniki ob izbiri pogonskega sklopa z ročnim menjanikom opcijsko naročijo diferencial z mehansko omejenim zdrsom (mLSD).

Različici Active sta v odvisnosti od modela in paketa opreme na voljo z dvolitrskimi motorji EcoBlue z močjo 130 KM, 170 KM ali 185 KM v kombinaciji s samodejnim ali ročnim menjalnikom in možnostjo nadgradnje s tehnologijo blagega hibrida. Kupci pri tem lahko izbirajo med različicami Tourneo Custom Active s kratko ali dolgo medosno razdaljo (za prevoz do osmih oseb vključno z voznikom), Furgon Transit Custom Active s kratko ali dolgo medosno razdaljo (skupna masa vozila 3000 kg) ali furgonom z dvojno kabino Transit Custom Active s kratko ali dolgo medosno razdaljo (skupna masa vozila 3200 kg). Active je vsebinsko nadgradnja obstoječega paketa Titanium za okvirno doplačilo 2.500 evrov.

Ford Active in Trail Custom (4)Transit Custom Trail za razliko od izvedenk Active poleg modificiranega videza v enačbo že serijsko dodaja izboljšano zmogljivost na zahtevnejših terenih na račun zgoraj omenjenega diferenciala z mehansko omejenim zdrsom (mLSD) proizvajalca Quaife, ki pri slabem oprijemu samodejno prenese navor motorja na kolo z največjim trenjem. Zasnova mLSD ne prinaša dodanih zahtev glede servisiranja, zato ohranja nespremenjene stroške lastništva.

Na zunaj je model prepoznaven po dodatnih črnih oblogah sprednjega in zadnjega odbijača ter stranic, medtem ko je prednja maska z velikim napisom Ford prevzeta s terenskega Raptorja. Podobo zaokrožujejo 16-palčna platišča iz zlitine in logotip “Trail” na sprednjih vratih, med opcijskimi dodatki pa so na voljo tudi strešni nosilci in bočne stopnice. V notranjosti ima usnjeno oblazinjenje sedežev, kar olajša čiščenje, v opremi pa so vključeni še klimatska naprava, vetrobransko steklo Quickclear, električno preklopljiva zunanja ogledala in samodejno upravljanje luči.

Na voljo je kot furgon, furgon z dvojno kabino in kombi z dvema medosnima razdaljama ter s skupno maso vozila od 3000 do 3400 kg, poganja pa ga dvolitrski dizelski motor EcoBlue v različicah moči 130 KM, 170 KM ali 185 KM, z možnostjo dodatka blage hibridne tehnologije. Trail je nadgradnja obstoječega paketa Trend, okvirno doplačilo naj bi znašalo 2.500 evrov.

Tako modeli Active kot tudi Trail imajo serijsko nameščen modem FordPass Connect, ki uporabnikom preko mobilne aplikacije FordPass omogoča odklep in zaklep vozila na daljavo ter oddaljeni zagon motorja (pri različicah s samodejnim menjalnikom).

Ford bo letos predstavil tudi manjša Transit Connect Active in Tourneo Connect Active.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dodatnih 230 litrov
Strogo racionalno