Predstavitve

Za še boljšo uporabniško izkušnjo

Hyundai Kona Electric: virtualna slovenska predstavitev

Po tradicionalno gnani so pri slovenskem zastopniku znamke začeli še s prodajo prenovljene baterijsko-električne različice Kone.

Prečiščeno oblikovanje

2021-Hyundai-Kona-Electric-2Kona Electric je bila ob prenovi deležna oblikovnih osvežitev, kot so nekoliko drugačen prednji del z zaprto masko ter nove dnevne luči v tehniki LED  Slog zadka zaokrožata novo oblikovani zadnji luči s horizontalno grafiko. Električna Kona je 25 milimetrov daljša od predhodnice, kupcem pa je na voljo v kar devet novih barvah karoserije in z opcijsko kontrastno streho v beli ali črni barvi.

2021-Hyundai-Kona-Electric-15V notranjosti je pred voznikom nameščen 10,25-palčni digitalni zaslon merilnikov, od prejšnje posodobitve pa je električna Kona ohranila opcijski 10,25-palčni zaslon infozabavnega sistema (serijsko 8-palčni), ki vključuje funkcije in storitve, kot so nadgrajeni sistem Bluelink, Hyundai Live Services ter povezljivost s pametnimi telefoni (Apple CarPlay in Android Auto). Ponaša z izboljšanim naborom naprednih varnostnih in asistenčnih pripomočkov SmartSense, med katerimi so aktivni radarski sistem za nadzor mrtvih kotov (BCA) in nadzor prečnega prometa zadaj (RCCA), opozorilnik na speljevanje vozila spredaj (LVDA), sistem za varno izstopanje iz vozila (SEW) in sistem za opozarjanje na potnike zadaj (RSA).

Prenova je Koni Electric prinesla še ambientalno osvetlitev prostora za noge na voznikovi in sovoznikovi strani. Na voljo sta dve barvni kombinaciji notranjosti, enobarvna črna ali siva v dveh odtenkih, obe ponujata sedeže v kombinaciji tkanine in usnja ali zgolj v usnju.

Dve alternativi

Baterijsko-električna Kona je tudi po prenovi na voljo v dveh pogonskih različicah. Osnovna ima baterijo kapacitete 39,2 kWh, njen motor pa razvije 100 kW (136 KM), medtem ko močnejšo poganja baterija kapacitete 64 kWh, njen elektromotor pa razvije 150 kW (204 KM). Model z močnejšim električnim pogonom lahko pospešuje do hitrosti 167 km/h, osnovni pogon pa dovoljuje najvišjo hitrost 155 km/h. Z enim polnjenjem v močnejši konfiguraciji Kona Electric lahko prevozi do 484 km, z manjšo baterijo pa do 305 km (oboje WLTP).

kona polnjenje

Hyundai je pred kratkim najavil storitev Charge myHyundai, ki naj bi omogočala dostop do več kot 170.000 polnilnih postaj po vsej Evropi z enotno plačilno metodo (uporaba kartice ali aplikacije). Storitev naj bi bila najprej na voljo v Franciji, Italiji, Španiji, Angliji, na Norveškem, Češkem in v Švici, nove države pa naj bi se priključile zelo kmalu.

Cene za prenovljeno Kono se na slovenskem trgu pričenjajo pri 35.900 evrih (brez upoštevanja subvencij), več podrobnosti pa razkriva priloženi cenik.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Za še boljšo uporabniško izkušnjo"


xxl
1 leto 1 mesec nazaj

Prvi pogoj, vsaj 400 km dosega, je izpolnjen, drugi, cena pod 30 000 evra, pa še ne. Čakam boljšo ponudbo.

 
Stavi na uporabnost
Posodobljena evropska uspešnica