Predstavitve

Posodobljena evropska uspešnica

Opel Crossland: slovenska predstavitev

Opel je po novi Mokki v enakem velikostnem razredu predstavil še prenovljeni Crossland, ki naj bi prepričeval predvsem s prostornostjo in vsestransko uporabnostjo.

V senci Mokke

Opel Crossland 2021 (4)Kljub temu, da sta bila oba križanca znamke v preteklih letih po podatkih zastopnika podobno prodajno uspešna, naj bi imela kupce z nekoliko drugačnimi zahtevami in pričakovanji ter sta si zdaj še nekoliko bolj različna. Mokka je oblikovno bolj atraktivna in sledi najnovejšim trendom tudi na področju pogonskih alternativ, saj voznikom med drugim omogoča vožnjo brez lokalnih emisij. Po drugi strani Crossland kljub kompaktni zunanjosti ponuja prilagodljivo prostorno notranjost.


Crossland v številkah – dolžina: 4.217 mm (4.229 mm z zaščito podvozja), širina: 1.825 mm, višina: 1.605 mm, medosna razdalja: 2.604 mm, prostornina prtljažnika: 410/520 litrov (glede na položaj sedežev zadnje klopi) do 1.255 litrov


Opel Crossland 2021 (2)Osvežitev zunanje podobe je prinesla  spremenjeno masko (vizir), odbijač, zaščito podvozja in meglenke za vtis večje robustnosti. V ponudbo so dodali nova platišča, na voljo je tudi kontrastna bela ali črna streha. Zadnje luči so zatemnjene, črna površina zgornjega dela prtljažnih vrat pa dodatno poudarja širino. Ime modela je zapisano sredinsko pod emblemom znamke. Nabor paketov razširja GS Line+, ki jo zunaj zaznamuje rdeča bočna linija nad stekli, v notranjosti pa jo ponavljajo kontrastni vstavki enake barve.

Za prilagodljivost notranjosti je v dobršnji meri zaslužna za 150 mm pomična zadnja klop, deljiva v razmerju 60:40. Na ta račun lahko uporabnik po potrebi enostavno poveča prtljažni prostor od 410 na 520 litrov, seveda pa v tem primeru zmanjka prostora za noge zadnjih potnikov. Med dodatki sta na voljo ergonomska sprednja sedeža s certifikatom AGR.

Opel Crossland 2021 (17)V najboljšem primeru je Crossland opremljen s sistemom Navi Pro z 8-palčnim zaslonom ter povezljivostjo s sistemi Apple CarPlay in Android Auto. Za lažjo vožnjo in večjo varnost skrbi vrsta asistenčnih sistemov, vključno z opozorilnim sistemom pred naletom s samodejnim zaviranjem v sili in prepoznavo pešcev, sistemom za spremljanje osredotočenosti voznika ter kamero za spremljanje dogajanja za vozilom s 180-stopinjskim pogledom.

Optimizacija

Pri znamki so se posvetili tudi izboljšavam podvozja; Crossland naj bi imel po zaslugi novega vzmetenja še boljše vozne lastnosti in ponujal optimalno kombinacijo okretnosti in udobja. Opcijsko lahko uporabnik naroči sistema za nadzorovan spust ali sistem IntelliGrip, ki med drugim omogoča izbiro med petimi različnimi prednastavljenimi načini vožnje v odvisnosti od podlage. Za boljši občutek voznika o dogajanju pod kolesi naj bi poskrbele predrugačene nastavitve krmiljenja, za več zvočnega udobja pa manj hrupni motorji in izboljšane lastnosti zadnjih stekel).

Opel Crossland 2021 (3)Pogonsko paleto sestavljajo 1,5-litrski dizelski agregat v dveh različicah moči (81 kW/110 KM in 88 kW/120 KM) ter 1,2-litrska atmosferski (60 kW/83 KM) ali turbobencinski agregat (81 kW/110 KM oziroma 96 kW/130 KM). Najmočnejše izvedenke omogočajo izbiro 6-stopenjskega avtomatskega menjalnika, sicer pa je za Crossland značilna kombinacija s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (z izjemo vstopnega bencinskega agregata s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom).

Prenovljeni Crossland je slovenskim kupcem na voljo po cenah od 18.150 evrov dalje, v salonih znamke Opel pa vam bodo trgovci z veseljem dodali informacije o rednih popustih in spodbudah za nakup s financiranjem, saj so do določene mere odvisni od izbire različice (a nikoli nižje od 1.500 evrov). Več informacij cenah in opremi najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Za še boljšo uporabniško izkušnjo
Značilnih odlik