Predstavitve

Poslovno družinska naveza

Ford Tourneo Custom in Transit Custom: slovenska predstavitev

Pri Fordu so z veseljem predstavili prenovljeni dvojček Tourneo Custom in Transit Custom, ki se ponašata z izrazitejšim zunanjim oblikovanjem in nadgradnjo v obliki sodobnih tehnologij.

Pomladitev

Ko je govora o oblikovnih posodobitvah družine, ne gre za velike spremembe, bolj poudarkih obstoječega Fordovega oblikovalskega jezika. V praksi to pomeni predrugačenje sprednjega dela, kjer so vidni višje postavljena maska hladilnika z nekoliko večjim logotipom, razpotegnjeni žarometi z drugačno grafiko in integriranimi dnevnimi žarometi LED ter prenovljen odbijač z novimi meglenkami.

Na prvi pogled lahko Tourneo Custom prepoznate po kromirani prednji maski s petimi letvicami, medtem ko ima Transit Custom črno masko s tremi letvicami.

Več interakcije med potniki

2017_Ford_TourneoCustom_SeatsAnimationV potniški različici predstavlja največji preskok postavitev sedežev druge in tretje vrste, ki so individualno odstranljivi, preklopljivi in imajo možnost postavitve v smeri vožnje oziroma v nasprotni smeri (omejeno na paket opreme Limited). Našteto hkrati vpliva tako na prilagodljivost prostora v smislu po potrebi povečane prostornosti, kot tudi na možnost boljše komunikacije med potniki v zadnjem delu.

Za udobje in funkcionalnost posameznih potniških sedežev poskrbijo še številni priključki USB za polnjenje, držala za pijačo, zvočniki, odprtine za prezračevanje ter 4 pritrdišča Isofix za otroške sedeže. Očitno je torej, da so ga pri Fordu namenili prevozom višjega razreda (npr. hotelski prevozi) oziroma kot vozilo za aktivni življenjski slog družin in posameznikov. V skladu s tem kot eno izmed pomembnejših izboljšav pri znamki izpostavljajo še znatno izboljšanje zvočne izolacije zadnjega dela kabine.

Sync3 in več pomoči v vožnji

Ford Tourneo Custom (13)Vozniki tako potniških kot tudi tovornih izvedenk bodo ob prenovi po želji ali potrebi deležni prednosti uvedbe sodobnih tehnologij, ki so v ponudbi znamke. Med drugim to pomeni možnost namestitve infozabavnega vmesnika Sync3 z zaslonom na dotik ter nabora doplačilnih asistenčnih sistemov, med katerimi so prilagodljivi omejevalnik hitrosti s sistemom za prepoznavo prometnih znakov, sistem za informacije o mrtvih kotih z opozarjanjem na prečni promet za vozilom, asistenca za preprečevanje trčenja z zaznavo pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu ter stabilizacija pri bočnem vetru.

Pripravljen za delo

Transit Custom je kupcem na voljo v različicah furgon, furgon z dvojno kabino ali kot kombi, v dveh različnih skupnih dolžinah, z dvema medosnima razdaljama ter dvema višinama. Glede na to, da je namenjen poslovni rabi, velik del predstavljajo različice, ki so individualno prilagojene zahtevam naročnika. Skupna masa vozila znaša 2,6 do 3,4 tone, nosilnost pa do 1.450 kg. Med uporabne rešitve spadata loputa v predelni steni za prevoz daljših predmetov in integriran strešni prtljažnik, ki ga voznik preklopi navzdol, kadar ga ne potrebuje.

Notranjost zaznamujejo trpežni materiali, ki so enostavni za vzdrževanje, glede na to, da gre pogosto tudi za premično pisarno uporabnika, pa so pri oblikovanju prostora pomislili tudi na rešitve, kot so odprti predali na zgornji površini s prostorom za pisalno podlogo ali mobilne naprave, zaprt predal pred sovoznikovim sedežem za shranjevanje (velikost mape formata A4) in MyFord Dock v sredini armaturne plošče (za vozila brez 8- ali 4-palčnega zaslona).

Dvolitrski EcoBlue

Modele Tourneo Custom in Transit Custom poganjajo dvolitrski dizelski agregati EcoBlue z razponom moči od 77-125 kW, pri čemer je pri najmočnejši izvedenki za doplačilo na voljo tudi 6-stopenjski samodejni menjalnik SelectShift. Aktualne cenike vseh različic najdete na spodnjih povezavah.

Cenik Tourneo Custom

Cenik Transit Custom furgon

Cenik Transit Custom furgon z dvojno kabino

Cenik Transit Custom kombi

Besedilo in foto: Urška Radolović.

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dvakrat skrižan
Drugi poskus