Predstavitve

Pripravljen na sodobne izzive

Mitsubishi Space Star: slovenska predstavitev

Space Star na račun svojega videza ni prejel veliko pohval, zato so pri Mitsubishiju pohiteli s prenovo, ga polepšali in opremili z nekaj dodatnimi tehnološkimi bonbončki.

Očem prijaznejši

Mitsubishi Space Star prenova facelift 2Space Star je s prenovo občutno drugačen od predhodnika. Ne le, da ima nameščen drugačen sprednji odbijač, pokrov motorja s sredinsko grbo in večjo masko hladilnika s kromiranimi dodatki, daljši je za skoraj centimeter. Na zadku sta vidna malenkost širši odbijač z odsevniki in oblikovno spremenjen usmerjevalnik zraka. Zunanjo prenovo zaključita dve novi barvi in izbor platišč.

V notranjosti so spremembe večinoma vizualne narave – merilniki so pridobili novo barvno ozadje, kromiran rob in prikazujejo pozicijo luči. Med pomembnejše novosti sodi prihod prikazovalnika za zunanjo temperaturo in dodaten odstranljiv predal v prtljažniku. Oblikovalci so nekaj časa namenili še volanskemu obroču in stikalom za nadzor klimatske naprave.

Korak naprej

Mitsubishijev najmanjši član ima maso le 845 kilogramov, kar v povezavi s trivaljnim litrskim agregatom MIVEC z Mitsubishi Space Star prenova facelift 1252 kilovati moči ali 1,2-litrskim trivaljnim agregatom MIVEV z 59 kilovati moči tvori varčno in uglajeno kombinacijo. Od sedaj se pohvali še s sistemom za speljevanje v klanec in izboljšanim vzmetenjem ter blažilniki.

Zabavno in nenaporno vožnjo nadgrajujeta 9,2-metrski obračalni krog in najboljše razmerje med dolžino vozila in prostorom za noge. Prtljažni prostor meri 235 litrov, s podrtimi sedeži pa se lahko razširi do 912 litrov. Zaradi globokega odprtine prtljažnega prostora lahko vanj spravimo 605 milimetrov visoko prtljago, ob zlaganju sedežev pa lahko vanj namestimo 1.135-1.240 milimetrov dolg tovor.

Nov paket

Mitsubishi Space Star prenova facelift 3Kupci se bodo lahko odločali med štirimi paketi opreme – Entry, Inform, Invite in Intense. Najbolje opremljeni ima serijsko nameščene sprednje bi-ksenonske žaromete in zadnje žaromete LED, samodejno klimatsko napravo in 15-palčna aluminijasta platišča. Cene za najbolje opremljeno različico se pričnejo pri 12.990 evrih, osnovni paket, ki ima serijsko nameščeno ročno klimatsko napravo, šest zračnih blazin, potovalni računalnik, klimatsko napravo, daljinsko centralno zaklepanje in električno nastavljivi zunanji ogledali, pa je na voljo že za 9.990 evrov.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Pripravljen na sodobne izzive"


StajercS
3 leta 2 meseci nazaj

Ekran za klimo je že crknil? Neki flekast je na sliki.

frgo
3 leta 2 meseci nazaj

Pripravljen na sodobne izzive. Leta 1998.

Firediver
3 leta 2 meseci nazaj

Takole “posodobljen” mi deluje kot Yugo na začetku 90ih, ko so na staro karoserijo napopali raznorazne nove plastike, da bi samo s tem postal moderen…

vinci
3 leta 2 meseci nazaj

Welcome to the 90`s

 
Prenova najmanjšega družinskega križanca
Smiselno sodelovanje