Predstavitve

Slovenska predstavitev: Prenovljeni mitsubishi outlander

Med znamkami, ki so zaradi recesije utrpele ogromen upad prodaje, se je znašel tudi Mitsubishi. V Sloveniji, kjer se je prodaja praktično prepolovila, za izboljšanje položaja pri uvozniku zato močno računajo tudi na prenovljenega outlanderja.

 
Prenova z novimi materiali in številnimi detajli prinaša prestižnejši imidž. Najbolj očitno spremembo je doživel sprednji del, ki je, po vzoru drugih hišnih modelov, dobil masko, ki spominja na lovsko letalo. Nova sta tudi kromirana bi-ksenonska žarometa, meglenki s kromirano obrobo ter zunanji vzvratni ogledali z integriranima LED smernikoma. Ob pogledu s strani opazimo nova pragova ter nov dizajn 18-palčnih platišč, zadek pa ostaja razpoznaven po žarometih s tehniko LED.
 
V notranjosti opazimo kakovostnejše materiale vratnih oblog in armaturne plošče. Po novem je slednja lahko oplemenitena z umetnim usnjem. Pri višjih paketih opreme sprednja sedeža ponujata boljšo bočno oporo, nove pa so tudi kombinacije materialov, v katere so odeti. Med novosti, ki so tako estetske kot funkcionalne, sodijo tudi prenovljena grafika merilnikov ter nov, barvni prikazovalnik potovalnega računalnika.
 
Motorno paleto, ki so jo do sedaj sestavljali dvolitrski dizel s 103 kilovati (140 KM), 2,2-litrski, prav tako dizelski stroj s 115 (156 KM) kilovati in 2,4-litrski becinar z močjo 125 kilovatov (170 KM), bo dopolnil nov dvolitrski bencinar s 108 kilovati (147 KM). Dizelska motorja imata serijsko vgrajen šeststopenjski ročni menjalnik, za močnejšo različico pa je na voljo tudi šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko SST. Vstopni bencinar je na voljo tako s serijskim petstopenjskim ročnim menjalnikom, kot s samodejnim menjalnikom CVT, ki je serijsko vgrajen pri 2,4-litrskem bencinskem stroju.
 
Ob štirikolesno gnanih modelih je v kombinaciji z osnovnim bencinskim motorjem po novem na voljo tudi različica z dvokolesnim pogonom.
 
Pri opremi velja omeniti serijsko vgrajen sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, vklop smernikov pri zaviranju v sili ter izboljšani avdio sistem znamke Rockford Fosgate.
 
Outlander, ki je še naprej na voljo s paketi opreme Invite, Intense, Intense+ in Instyle, je po prenovi v povprečju za 300 evrov dražji od predhodnika. Zanj je tako potrebno odšteti od 24.490 do 40.290 evrov, v letu 2010 pa bo na naše ceste zapeljalo od 120 do 140 primerkov.

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Slovenska predstavitev: Prenovljeni mitsubishi outlander"


deyann
10 leta 5 dni nazaj

Lastnikom se ga splača zamenjat edin zarad novih (in všečnih) merilnikov in avtomatika. Druzga pa v bistvu ni niti evolucionarnega. Nos me ne prepriča.

hnoda
10 leta 9 dni nazaj

Meni ta maska sploh ne paše na ta avto. Edino na Lancerju se mi dopade. Sicer pa zna biti to dober voz, vozil sem sicer samo prvega Outlanderja, ki pa je bil kar žejen. Me zanima koliko porabe bo imel…

Kukec
10 leta 9 dni nazaj

kaj pa vem. stari mi je lepši.. so pa začeli vag grupo kopirat, da bodo vsi hišni modeli imeli skoraj enake sprednje konce 😀

Gosic
10 leta 9 dni nazaj

Ta voz se pa res enkratno pelje :))).

Escalade
10 leta 9 dni nazaj

lepsi verjetn res ni, ampak notranjost je pa simpaticna – zelo preprosto in zgledno!

 
Novi audi A8
Romeo ne more brez Giuliette