Predstavitve

Suzuki SX4 S-Cross: slovenska predstavitev

Znamka Suzuki je ob zaključku poletja najavila organizacijske spremembe na slovenskem trgu, danes pa smo si skupaj ogledali novi model, ki spada v rastoči razred križancev, ki jih zadnje čase tako radi kupujejo tudi slovenski kupci.


Prvi jutranji pogled na zbrano druščino je pokazal zadovoljne in optimistične obraze stare/nove Suzukijeve prodajno servisne mreže, ki so nas pričakali ob koloni avtomobilov. Že nekoliko nestrpni in v pričakovanju, kakšne bodo naše prve reakcije. Po vmesnem obdobju negotovosti je vsak nov začetek poln optimizma, ki se bo zagotovo odrazil tudi v prodajnih številkah, kot to že napovedujejo tudi pri znamki.

Med drugim so se pri Suzukiju zavezali, da bodo vsako leto trgu predstavili vsaj en nov model oziroma popolno prenovo modela. Resna obljuba, podobno kot druga, ki jo izraža njihov slogan: “Create a Wow!” – ni več dovolj, da je avto zanesljiv in vzdržljiv, tudi oni so se usmerili na čustva kupcev, ta neustavljivi faktor, ki človeka vleče k enemu in nikakor ne drugemu proizvajalcu.

Konceptni S-Cross smo si lani jeseni ogledali v Parizu, serijski model SX4 S-Cross pa so prvič, kot se to spodobi, pokazali v Ženevi. Križanci niso več zadnji krik mode, so pa obetaven segment, saj ti avtomobilski mešančki na svoj način izpolnjujejo precej želja in zahtev tako mladih kot tudi nekoliko bolj zrelih kupcev.

S skupno dolžino 4.300 mm in prav tako okroglo medosno razdaljo 2.600 mm je avto bolj kompaktnih zunanjih mer, se pa zato v njegovem prtljažniku v osnovni postavitvi najde kar 430 litrov prostora. Ob prvem pogledu na zunanjost nekoliko izstopa še dvodelna električno pomična panoramska streha, ki potnikom v notranjosti pomaga pričarati bolj prijetno vzdušje v avtomobilu.

Suzuki je v modelu S-Cross nadgradil svojo tehnologijo štirikolesnega pogona, ki so jo poimenovali All Grip 4WD. Ta je vozniku v pomoč s štirimi prednastavljenimi programi: avtomatski 4WD namesto voznika prevzame odločanje o porazdelitvi navora glede na vozne razmere, športni način daje prednost dinamiki, program sneg in blato je namenjen vožnji v zahtevnejših razmerah – še nekoliko bolj v enaki različici s sredinsko zaporo diferenciala, ki deluje do hitrosti 60 km/h.

Suzuki SX4 S-Cross ima na voljo dva pogonska agregata z enako nazivno močjo in skoraj identično delovno prostornino. Bencinski 1.6L VVT motor (88 kW) je moč naročiti v kombinaciji z ročnim 5-stopenjskim ali brezstopenjskim CVT menjalnikom, dizelski 1.6L DDIS (88 kW) pa s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Obe različici motorja sta lahko, glede na izbrani nivo opreme, povezani s prednjim ali štirikolesnim pogonom.

Suzuki bo, podobno kot ostale znamke, slovenske voznice in voznike k nakupu SX4 S-Cross nagovarjal z akcijskimi cenami, ki so dva evrska tisočaka nižje od uradnih cen na ceniku. In kakšne so te? Najnižja cena 17.900 EUR je zapisana ob modelu Start 1.6 VVT s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in dvokolesnim pogonom, najvišja 28.00 EUR pa ob modelu Elegance Plus 1.6 DDiS 4WD s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in sistemom Start& Stop.

Srečno Suzuki …

Več na uradni strani.

Besedilo: Urška Radolović. Foto: Urška Radolović, Suzuki.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Suzuki SX4 S-Cross: slovenska predstavitev"


Blinder
6 leta 10 meseci nazaj

pa lep je. tam na slikah dajo zraven par azijcev pa tudi če so le neki xy fotomodeli, za reklamo je dobro da so azijci zraven ker pol potencialni kupci mislijo, da je to bolj japonski avto.

mrtwelvetrees
6 leta 10 meseci nazaj

Roko na srce, za 28.000 eur kolikor hočejo za dizla in 4×4 je pa preveč, recimo Mokka Opel 1,7 diesel 4×4 z več opreme pride mislim da 24.000 ? mogoče je malo manjša, pa vseeno.

toMmy
6 leta 10 meseci nazaj

Kar slabo mi pride, ko zagledam sprednji konc, grdoba grda. Namesto da bi naredili vsaj približno lep avto in izkoristili priljubljenost tega segmenta, naredijo tako spako…

xxl
6 leta 10 meseci nazaj

Več kot 5000 dražji od starega modela,res,srečno Suzuki.

 
Ford Kuga: slovenska predstavitev
Jeep Grand Cherokee: regionalna predstavitev