Predstavitve

Zamudnik

Volkswagen T-Roc: slovenska predstavitev

Kadar izdelek zamuja na trg, se sooča z večjo konkurenco in mora biti navadno bistveno bolj prepričljiv, kot če bi bil med prvimi. Kakšne adute premore T-Roc, da bo lahko postal pomemben igralec trendovskega segmenta manjših križancev?

Znamka

Volkswagen T-Roc (8)Verjetno ne bo nič narobe, če na prvo mesto postavim kar najbolj očitno. Glede na to, da je znamka Volkswagen v Sloveniji na prvem mestu po prodaji, je zagotovo veliko kupcev, ki T-Roc že nestrpno pričakujejo. Prav tako težko so ga dočakali tudi pri zastopniku, saj mu namenjajo v letošnjem letu prav poseben položaj. Zna se namreč zgoditi, da bo segment manjših križancev po številu prvič registriranih novih vozil odvzel prednost celo kombilimuzinskima segmentoma B in C. In med manjšimi križanci bi Renaultovemu Capturju prestol po uradnih podatkih statistik lahko odvzel prav novi T-Roc.


T-Roc v številkah – dolžina: 4.234 mm, širina: 1.819 mm, višina: 1.573 mm, odmik od tal: 161 mm, medosna razdalja: 2.590 mm, prostornina prtljažnika: 445-1.290 litrov (392-1.237 litrov modeli 4Motion).


Videz

Pri nemškem proizvajalcu imajo poleg novinca že zdaj prepričljiv nabor večjih športnih terencev, hkrati pa pričakujejo še novega Touarega, mali T-Cross in električni I.D. Crozz, s čimer bodo pokrili praktično vse apetite kupcev. Lahko sicer sicer vihate nos, da T-Roc oblikovalsko ni nič posebnega, a sama mislim, da se pri Volkswagnu že nekaj časa niso tako sprostili. Ob tem sem se danes sredi predstavitve zavedla, da pri tej tradicionalno zadržani znamki verjetno prvič poslušam precej obširno razlago o kombinacijah barve strehe, karoserije, notranjosti in nečemu, kar je bilo zadnja leta rezervirano predvsem za francoske znamke: personalizaciji.

Volkswagen T-Roc StyleVse našteto so zagotovo dejavniki, ki spodbujajo in privlačijo tudi potencialne nove lastnike, saj so ti običajno pripravljeni plačati malo več za prilagoditev videza avtomobila lastnemu okusu. Tako lahko Volkswagnovemu križancu poudarjenih vodoravnih linij, ki nakazujejo prostornost, stabilnost in odločnost, pri opremskih paketih Style ali Sport nadenejo kontrastno barvo strehe, pri Style pa se poleg tega poigrajo še z barvnimi vstavki v potniški kabini ter barvami platišč.

Izbira pogonskih kombinacij 

Volkswagen T-Roc pogonT-Roc je na našem trgu trenutno na voljo z enim dizelskim (2.0 TDI 110 kW) in tremi bencinskimi motorji (1.0 TSI 85 kW, 1.5 TSI 110 kW, 2.0 TSI 140 kW), v drugi polovici leta pa se bo ponudba razširila za še dve dizelski izvedenki (1.6 TDI 85 kW, 2.0 TDI 140 kW). Možnosti kombinacij s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim 7-stopenjskim menjalnikom DSG ter prednjim ali štirikolesnim pogonom 4Motion bo tako ob koncu leta zagotovo dovolj za vse okuse in potrebe. Po prvih podatkih iz prodajnih salonov pa naj bi bilo zaenkrat nekaj več zanimanja za bencinske različice.

Sodobna zasnova

Volkswagen T-Roc (11)Novi T-Roc, ki je zasnovan na koncernski modularni platformi MQB, ima dostop do vseh sodobnih hišnih tehnologij. Ko je govora o asistenčnih sistemih, jih kar precej najdemo že v osnovni opremi, v različici Sport pa so serijsko nameščeni še atraktivni digitalni merilniki, ki kar precej spremenijo uporabniško izkušnjo. Ponudba infozabavnih sistemov se začenja v kombinaciji s 6,5-palčnim zaslonom na dotik, boljše opremljeni različici pa imata zaslon dimenzije 8 palcev. Vsi modeli s pogonom 4Motion imajo serijsko vključen izbirnik prednastavljenih voznih profilov Active Control.

Vsega je pravzaprav več, kot je smiselno naštevati, pakete opreme si zato lahko ogledate na tej povezavi. Za zaključek vam dolgujem le še cene. Osnovna različica modela T-Roc je trenutno na voljo le z bencinskim motorjem 1.0 TSI, zanjo pa je treba pripraviti vsaj 18.646 evrov. Najdražja je zaenkrat izvedenka Sport z bencinskim motorjem 2.0 TSI s samodejnim menjalnikom in pogonom 4Motion, ki so ji na ceniku pripisali vrednost 30.209 evrov. Vse ostale cene modelov in dodatne opreme lahko preverite na tej povezavi.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

 

Mnenja uporabnikov

20 komentarjev za "Zamudnik"


Firediver
2 leta 4 meseci nazaj

Silno zanimivo je brati komentarje, na podlagi česa je ta avtomobil vreden svojega denarja…ta volkswagen apelira na folk, ki ni racionalen…Bravo!

pleomax
2 leta 4 meseci nazaj

ne razumem komu je ta avto sploh konkurenca? sprva bi rekel da capturju in 2008,ceprav 2008 ima ta celoten sprednji del armaturke cez celo stran mehko, ta vw vse trdo in potem.pogledam cenik…uau. Cena da te kap. ampak ce pride se suv iz polota,bo potem tisti konkurenca 2008,capturju,cx-3…Ta avto je kar nekaj. Da bi bila cena vsaj takšna kot 2008 in captur ter ostali,ok. Ne pa da se meče s cenami ven kot da je razred 3008,pa jim do kolen ne seže in kdo kupi tak avto je pa res smotan. Po mojem od vseh ljudskih znamk avto,kjer dobis najmanj za to ceno. Pa mi je bil se kar simpaticen ampak.ocitno so morali za to hudo drzno obliko (za vw) najeti novega oblilovalca,ta pa je bil očitno drag in je treba to spraviti sedaj not…

wildbliw
2 leta 4 meseci nazaj

No, pa ni čisto tako. Res, da je to razred 2008, Captur in CX3, torej SUV B segmenta. Ampak avto je za ta razred relativno prostoren. Edini v tem razredu, ko mi pri 192 cm višine na zadnji klopi ni potrebno sklanjati glave. Po dolžini je tega obilja res da manj ampak v tem razredu se kaj več itak da ne pričakuje. Kar se tiče kvalitete notranje izdelave menim da tudi prekaša tekmece. Morda bi se mu kosal kak CX3? In cena? Avto ni namenjen praktični in racionalni publiki! V tem avtu vidim ambiciozne in nastopaške pobaline stare med 20 in 30 leti.

cashy
2 leta 4 meseci nazaj

Ambiciozni in nastopaški pobalini bodo zelo redki kupci tega avta: 1. Ker je predrag za mularijo med 20 in 30 let. 2. Ker imajo ambiciozni in nastopaški pobalini raje navite BMW-je, ne pa neke VW-je, ki ne impresionirajo nobene “plehpi..e”.

ban
2 leta 4 meseci nazaj

Tole pa je en plastik fantastik od avta, pa čeprav je VW.

Ivan36
2 leta 4 meseci nazaj

Kupili so ga ŽE KIA hejterji za 35.000€ Jih že 5 videl na cesti KIA Stinger – ja še nobenega.

Galaxy
2 leta 4 meseci nazaj

Notranje obloge iz 100% regenerata? Vsaj občutek je takšen.

 
Daleč od racionalnega
Ponovno prednost v tehniki