Reportaže

Brez drobnega tiska

Med druženjem s Toyoto Proace Verso sem mu pripravil preizkus, kot ga še nisem izvedel. Ker je osemsedežnik, sem nabral vse še živeče člane rahlo ožje družine in jih zapeljal na daljši izlet. Pod črto lahko rečem, da je to osemsedežnik v pravem pomenu besede. Torej brez dodatka drobnega tiska. Reportaža.

Ne, izlet ni bil samo do prve sosednje vasi ampak »zaresen«, dolg več sto kilometrov. Odpeljal sem jih na celodnevni izlet na kosilo na kraški predel ter dodatno še na sprehod ob obali.

Določitev sedežnega reda

Toyota_Proace_Verso_20_D4D_13Takoj na začetku smo imeli prvo običajno družinsko situacijo, saj je bilo treba vse udeležence razporediti po sedežih. Starejši smo končali spredaj in v sredini, otroci pa so se z največjim veseljem namestili povsem v zadku. Ker nismo imeli prtljage, smo pomaknili vse sedeže skrajno nazaj, s tem so imeli vsi zagotovljen dostojen kolenski prostor, glede prostora v višini komolcev pa tudi nisem slišal nikakršnega pritoževanja. Čeprav je res, da je bilo nama s tastom v prvi vrsti vseeno najbolj udobno,  v vseh pogledih.

Bi šlo, a s tem gre bolje

Toyota_Proace_Verso_20_D4D_09Že kmalu po odhodu mi je postalo jasno, da je 150-konjska motorizacija 2.0 D-4D ob tako naloženem Proaceu res najbolj optimalna izbira. Stopnička nižje bi seveda še vedno zadoščala, saj s tako naloženim avtomobilom človek pač ne dirka po cesti, a dodaten navor pri nabiranju hitrosti vseeno godi.

Poln je tišji kot prazen

Mimo nas so hiteli kilometri, sam pa sem opazil, da je sporazumevanje s hčerami povsem v zadku zaradi trušča med nekoliko oteženo, oziroma da moramo eni in drugi odločneje privzdigniti glas, da se slišimo. Kljub temu še vedno trdim, da je za akustično udobje v Proaceu Verso dobro poskrbljeno, saj je zaradi učinka dušenja trušča »na ljudeh« hrupa med vožnjo pravzaprav še manj kot v praznem avtu.

Za praznega in polnega

Toyota_Proace_Verso_20_D4D_16Prispemo na prvi cilj, kjer se sestradani zapodimo na kosilo. Približno uro in pol kasneje nadaljujemo pot proti obali. Zaradi polnih želodcev potnikov sem vozil še nekoliko bolj umirjeno, zaradi česar tudi v času daljše vožnje po kraških cestah nismo doživeli protestiranja. Ni kaj, še enkrat lahko potrdim, da je vzmetenje nastavljeno optimalno – tako za prazen, kot tudi za polno naložen avto.

V pravem pomenu besede

Toyota_Proace_Verso_20_D4D_15Približno uro dolg sprehod ob morju in odrinemo nazaj. Na več kot uro dolgi povratni poti so najmlajše tri družinske članice, skupaj z ženskim delom posadke v drugi vrsti, za dobršen del poti omagale. Ob prihodu na cilj sem zaključil, da vlada med vsemi udeleženci celodnevnega izleta enotno mnenje. Če bi imeli v družini večkrat željo ali potrebo po tovrstnih izletih, bi bila Toyota Proace Verso vsekakor avtomobil, o katerem je vredno razmisliti. Gre namreč za osemsedežnik v pravem pomenu besede, brez dodatka drobnega tiska.

Besedilo in fotografije: Peter Humar.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dobil bo skoraj vse, kar imajo veliki
Prilagojen