Novice

25. novembra prihaja nabriti Subaru Forester STi

Subaru je objavil nekaj detajlov, ki opredeljujejo novo generacijo Foresterja STi, in oživil domišljijo ljubiteljev tega (pre)hitrega športnega terenca.

Pred desetimi leti je bil Subaru eden izmed prvih proizvajalcev, ki so na trg poslali športno usmerjenega terenca. Subaru je takrat vanj vgradil 2,5-litrski prisilno polnjen boxer motor, ki smo ga poznali že v legendarni Imprezi STi. Številni ljudje so se zaljubili v njegov surov značaj, ki ga je nadgradila visoka končna hitrost in plezalne sposobnosti.

Nova generacija Foresterja STi bo v celoti razkrita 25. novembra, tokrat pa so Japonci v javnost poslali le nekaj detajlnih fotografij. Foresterja ob prihodu na trg čaka močna konkurenca, vendar lahko zaradi nižje cene najde številne nove kupce. Tako kot v preteklosti lahko pričakujemo, da bo v novi generaciji vgrajen štirivaljni prisilno polnjen bencinski agregat z več kot 250 ”konjskimi močmi”, ki je vgrajen v novi Imprezi STi. Poleg močnega motorja bo na voljo tudi odličen štirikolesni pogon, ki bo sodeloval z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Ali bo nabriti Forester prišel v Slovenijo, še ni znano, žal pa japonski proizvajalec vozil trenutno še ne izda maloprodajnih cen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Subaru)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW na avtomobilskem salonu v Los Angelesu 2014
Dacia Duster Pick-up le v proizvodnjo?