Novice

BMW i5 bo oplemenitil družino električnih vozil

BMW bo kmalu dopolnil družino i z novim električnim vozilom. Vodilni pri nemškem proizvajalcu vozil so v zaključni fazi, kjer se morajo odločiti ali bo i5 limuzina ali pa raztegnjena različica i3.

V intervjuju za britanski medij Autocar je Ian Robertson, član odbora za prodajo in marketing, dejal, da bomo videli več produktov i, ter da so v zaključni fazi odločanja, kakšen bo naslednji avto ter kdaj bo zapeljal na ceste.

Trenutno slabo prodajo i3 pogojuje slabše povpraševanje in ne težave v proizvodnji, ki so se pojavile takoj po začetku izdelave. Na drugi strani je model i8 prodajno zelo uspešen, saj je povpraševanje večje od proizvodnih kapacitet. Toda številke so zaradi ekskluzivnosti modela bistveno manjše kot pri modelu i3. Med drugim je za manjše povpraševanje po električnem i3 kriv tudi krajši doseg, nizke cene pogonskih goriv v ZDA in pomanjkanje iniciativ v nekaterih državah.

Model i5 bi lahko zapeljal na ceste v letu 2019, najverjetneje pa bo javnosti prvič razkrit ob praznovanju stoletnice znamke prihodnjo pomlad. ”Na tej točki se bomo ozrli 100 let nazaj, a predvsem v prihodnost,” je dejal Robertson.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Motor Trend. Foto: Urban Acman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Večer prvakov s priznanji najboljšim v slovenskem avto športu
Nov Peugeotov partner v Ajdovščini