Novice

Giorgetto Giugiaro zapušča svoje podjetje, Audi edini lastnik

Giorgetto Giugiaro, eden izmed najbolj prepoznavnih oblikovalcev v avtomobilski industriji, je Audiju prodal preostali delež podjetja Italdesign Giugiaro SpA in odstopil iz odbora podjetja.

Leta 2010 je Giorgetto Giugiaro že prodal 90,1 odstotka deleža podjetja nemškemu proizvajalcu vozil Audi, preostalih 9,9 odstotka pa ohranil zase in svojega sina Fabrizia. Svoj delež je imel v lasti vse do 28. junija, ko je Audi formalno odkupil še preostanek podjetja. Naslednji dan sta tako Giorgetto kot tudi njegov sin Fabrizio Giugiaro odstopila iz vodstva podjetja.

Pri Italdesign Giugiaro so v javnost poslali sporočilo, v katerem so pojasnili, da je Giorgetto odstopil, ker želi ”posvetiti več časa osebnim interesom” in ne bo več vodil podjetja. Sočasno so pri oblikovalskem podjetju razkrili, da bodo do konca leta zaposlili dodatnih 250 ljudi.

Slavni oblikovalec Giorgetto Giugiaro je zaslužen za nastanek številnih zgodovinskih avtomobilskih modelov, med njimi so originalni Volkswagen Golf, Fiat Punto, Audi 80, Fiat Panda, Alfa Romeo Brera, Lotus Esprit, Maserati Bora in številni drugi. Giorgetto je svojo oblikovalsko kariero začel pri Fiatu pri sedemnajstih letih, v tem času pa je oblikoval okoli 100 produkcijskih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Italdesign Giugiaro.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Giorgetto Giugiaro zapušča svoje podjetje, Audi edini lastnik"


Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Če želi foter v penzijo že razumem, samo škoda ker tudi sin ne želi nadaljevati posla..ali pa je kakšna višja politika vmes (povečanje delovne sile za 250 ljudi!)

 
Novi Ford Galaxy s štirikolesnim pogonom
Bo peklenska vročina krojila usodo v Železnikih?