Novice

Limuzina po Putinovem okusu

V vseh svetovnih medijih se neprestano pojavlja obraz ruskega voditelja Vladimirja Putina. Pa naj gre za Olimpijske igre, krizo v Ukrajini ali jahanje konja zgoraj brez – vedno je v središču pozornosti. Za zaprtimi vrati, stran od radovednih pogledov svetovne publike pa poteka izdelava popolnoma ruske luksuzne limuzine za ponosnega voditelja in ostale največje veljake v državi.


Skrivnost seveda ni ostala dolgo skrita in ruskim medijem je uspelo narediti dve fotografiji limuzine, trenutno še v obliki koncepta. Kot prikazujejo fotografije, je limuzina okrašena z državnimi simboli, ki še poudarjajo njeno poreklo.  Prednji del vozila ima veliko kromirano masko, ki precej spominja na vozila luksuznih proizvajalcev Bentley in Rolls-Royce. S testiranji bodo pričeli proti koncu letošnjega leta, začetek proizvodnje pa načrtujejo leta 2016.

Projekt Cortege, kot so ga poimenovali, združuje več ruskih proizvajalcev vozil, katerim je primarni cilj narediti lepo, zanesljivo in varno limuzino, vredno njihovega voditelja. Po informacijah ruskih medijev naj bi končana limuzina vsebovala tudi nekaj delov proizvajalca Porsche. Putin je za omenjeni projekt do sedaj namenil že približno 100-300 milijonov evrov državnih sredstev.

Tokrat gre pri izdelavi varne limuzine pravzaprav že za drugi poskus. V prvem je proizvajalec vozil ZiL (Zavod imeni Likhachova), ki je izdeloval limuzine za vodje že v času komunističnega režima, predstavil svoj projekt, a je bil Putin razočaran nad njegovim zunanjim izgledom.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: rg.ru)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Limuzina po Putinovem okusu"


ucmanster
9 leta 11 meseci nazaj

približno 100 – 300 miljonov?! 🙂

 
Vozniki belih dostavnikov so varnejši od ostalih
Novi DSG menjalnik bo imel 10 stopenj