Novice

Mini je še v tretje izgubil streho

Mini je potreboval nekaj let, da je po prihodu tri- in štirivratnega modela predstavil še brezstrešno različico. Mini Cabrio se bo javnosti prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Tokiu.

Tako kot pri običajni različici, so tudi tukaj spremembe bolj evolucijske narave. Z bolj odraslim videzom se le malenkostno razlikuje od prejšnjih dveh generacij in ohranja prepoznaven videz, odkar je pristal pod okriljem skupine BMW.

Novi Mini se pohvali z bolj izraženo masko hladilnika ter večjimi sprednjimi in zadnjimi žarometi. Med bolj prepoznavne novosti sodi njegova velikost, saj je v dolžino zrasel za 98 milimetrov, v širino 44 milimetrov in pridobil milimeter višine, še vedno pa ostaja kompaktnih mer – 3.821 mm x 1.727 mm x 1.415 mm.

Seveda si kabriolet motorno paleto deli z ostalimi modeli iz družine Mini, vendar je zaradi dodatnih 120 kilogramov, ki jih prinašata spremenjena karoserija in mehanizem za električno streho, njihova zmogljivost nekoliko zmanjšana.

Med agregati bo ponujen stalni član družine, trivaljni 1,5-litrski bencinski motor s 100 kilovati in 220 njutnmetri navora ter dizelski trivaljnik s 85 kilovati in 270 njutnmetri navora. V vroči različici S bo nameščen štirivaljni dvolitrski prisilno polnjeni agregat s 141 kilovati in 280 njutnmetri navora

Kasneje bo ponudo dopolnil še osnovni 1,2-litrski bencinski agregat s 75 kilovati in močnejši dizelski dvolitrski agregat s 168 ”konjskimi močmi”, za najbolj divje pa bo čisto na koncu prišel še športni John Cooper Works.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan napoveduje novo generacijo električnega Leafa
Le Corbusier, oblikovalska mojstrovina Renaulta