Novice

Najdražji strešni kovčki niso vedno najbolj varni

Test strešnih kovčkov, ki ga je opravil nemški avtomobilski klub ADAC, je razkril zanimive, če ne celo presenetljive rezultate. Eden izmed testiranih prtljažnih pripomočkov je namreč dobesedno poletel z avtomobilske strehe, pa čeprav je šlo za drug najdražji preizkusni primerek.

Pri tokratnem preizkusu strešnih kovčkov je 392 litrski model Mont Blanc Space 450E, ki stane na nemškem trgu skorajda 500 evrov, med simuliranim naletom pri hitrosti 30 km/h zdrsnil s prečnih nosilcev, zaradi česar si je prislužil oceno »pomanjkljivo«. Nepriporočljivo oceno si je hkrati prislužil tudi tokratni najcenejši model Ultra Plast MD15 350L, pri katerem so smuči med trkom prebile stene kovčka in zletele s strehe. Zmagovalec aktualnega testa je postal strešni kovček Thule Motion Sport, ki si je prislužil dobro oceno tudi zaradi odlične variabilnosti in praktičnosti.

Pri letošnjem preizkusu so sicer testirali strešne kovčke, ki jih bomo pozimi največkrat opazili na avtomobilih okrog smučarskih središč (prtljažni volumen do okrog 390 litrov, možnost transporta do 175 cm dolgih smuči), pri čemer so ocenjevali oblikovanje, priročnost, varnost med vožnjo in pri trku. Na srečo so se vsi testirani kovčki dobro izkazali med preizkusom polnega zaviranja pri 100 km/h ter med testom grobega spreminjanja smeri.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: ADAC.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Najdražji strešni kovčki niso vedno najbolj varni"


Firediver
8 leta 5 meseci nazaj

Varnosti najdražjih kovčkov je skoraj brezpredmetna, ker velika večina ljudi itak pokupi cenejše in najcenejše modele..

 
Citroën se za leto dni poslavlja od WRC in WTCC
Košček dirkalne zgodovine za vsaj pet milijonov funtov