Novice

Pariški debut novega Renault Espacea

Pri francoskem Renaultu so dokončno potrdili, da bodo na prihajajočem pariškem avtomobilskem salonu predstavili novo generacijo velikoprostorca Espace.

Renaultov Espace, ki je sicer luč sveta ugledal že pred 30 leti in velja za začetnika enoprostorskih vozil v Evropi, že več kot deset let čaka na svojega naslednika. O peti generaciji Renaultovega legendarnega vozila se sicer že kar nekaj časa govori, na novinarskih dnevih pariškega avtosalona, ki se bodo odvijali 2. in 3. oktobra, pa ga bodo končno predstavili svetovni javnosti.

Peta generacija Espacea naj bi se oblikovno naslanjala na oblikovalsko študijo Initiale Paris Concept, ki je bila predstavljena na lanskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Precej dinamično oblikovana 4,85 metra dolga študija je razkrila, da bi znal biti novi Espace mešanica enoprostorca in SUV-ja. Pri novemu modelu bodo najverjetneje uporabili koncernsko modularno platformo CFM1, pod motornim pokrovom pa se bodo vrteli motorji novih generacij turbobencinskih in turbodizelskih agregatov.

Skupaj z novim Espacom bodo pri Renaultu predstavili tudi povsem novo prestižno linijo Initiale Paris, ki naj bi v prihodnosti povsem izpustila Renaultov emblem in postala ločena premijska znamka – podobno kot linija DS pri Citroenu in Vignale pri Fordu.

A če je bila premiera Espacea povsem pričakovana, so pri koncernu Renault-Nissan presenetili z najavo dveh novih Stepway različic Dacie. V Parizu se bosta svetovni javnosti tako predstavili še »terensko« navdahnjeni verziji modelov Lodgy in Dokker – Lodgy Stepway in Dokker Stepway.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slovenski simpozij o elektromobilnosti
Nagrajenci Petrolove poletne nagradne igre