Novice

Porsche 918 Spyder skoraj razprodan

Nemški Porsche je zadovoljno sporočil, da bo omejeno serijo svojega super športnika 918 Spyder razprodal še pred zaključkom proizvodnega procesa.

Proizvodnja izredno hitrega priključnega hibrida naj bi se po predvidevanjih končala julija naslednje leto, trenutno pa so pri Porscheju prodali že vsa vozila, ki bodo izdelana konec marca in v začetku aprila, kar je z navdušenjem povedal Andre Oosthuizen, Porschejev podpredsednik marketinga za Severno Ameriko.

”Če torej lahko sodimo po tem, je verjetno v zadnji in finalni ravnini,” je povedal Oosthuizen, ki javnosti ni želel razkriti, koliko 918 Spyderjev zapelje mesečno s proizvodnega traku. A ob dejstvu, da je neprodanih le še nekaj mesecev proizvodnje, je tako pošla večina omejene serije. Oosthuizen je za konec še dejal, da se 918 Spyder prodaja izredno dobro in so do zdaj dostavili malce več kot 30 vozil po svetu.

Nemci so potrdili, da bo največ vozil prodano v Združene države Amerike, kjer se cena, skupaj z dostavo, prične pri 847.975 ameriških dolarjih (661.000 evrih). S proizvodnjo so pričeli lansko jesen, kupci pa so dobili svoja prva vozila letos. A tudi tukaj ni šlo brez težav, saj je Porsche vpoklical prvih nekaj primerkov zaradi napake na zadnji osi.

Kupec, ki se odloči za nakup ekskluzivnega športnega priključnega hibrida, mora vnaprej plačati 200.000 ameriških dolarjev in s tem pokazati resnost svojih namenov.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda bo v Evropi vztrajala pri hibridni tehniki
Prodaja v Rusiji alarmantno pada