Novice

Rast prodaje avtomobilov v Španiji

Prodaja novih avtomobilov v Španiji doživlja pravi razcvet. Zaradi vladnih spodbud pri zamenjavi rabljenega, okolju manj prijaznega rabljenega vozila, za novo vozilo, se je prodaja vozil v letošnjem letu povečala za več kot petino.

Medtem ko je španski trg še pred tremi leti beležil strme padce pri prodaji novih vozil, sedaj doživlja pravi razcvet ter beleži precej strmo rast. »Krivec« temu so vladne spodbude, ki so jih uvedli v lanskem letu in sicer že drugič po letu 2009, ko so zaradi naraščajoče recesije ponudili subvencije v vrednosti 2.000 evrov za nakup novega avtomobila.

Tudi sedaj ponuja španska vlada 1.000 evrov ter proizvajalec vozil dodatnih 1.000 evrov spodbud, če se kupec odloči za zamenjavo svojega starega avtomobila ter nakup novega, manj okoljsko oporečnega.

Prvi rezultati so že vidni, prodaja vozil se je v letošnjem letu povečala za kar 22% (555.222 avtomobilov). Meseca junija se je povečala celo za 24% v primerjavi z mesecem prej (111.333), pri čemer beležijo konstantno rast prodaje že 22 mesecev zapored.

Avtomobilizem.com (Vir: europe.autonews.com. Foto: Gašper Pirman)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Rast prodaje avtomobilov v Španiji"


Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Tudi če bi (hipotetično) počistili vse slovenske smrdljivce, bi nam še vedno ostali tranzitni vzhodni smrdljivci in seveda balkanski nerazgradljivi golfi s kurilcem. Ampak korak bi bil v pravo smer, sploh če bi bila možnost ali taka subvencija ali pa da gre denar čez mejo na neznane tuje naslove..

Locher
8 leta 9 meseci nazaj

In kdo bo financiral “vladno spodbujanje”? Se odpoveš 10% bruto plače v ta namen? Ne?

pskoda
8 leta 9 meseci nazaj

To bi moralo biti tudi pri nas in smrdljivce takoj v prešo, razgradnjo

 
Jaguar se na Tour de France vrača s prototipnim modelom F-Pace
Novi Ford Galaxy s štirikolesnim pogonom