Novice

Samovozeči Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion

Na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu Mercedes-Benz v teh dneh prikazuje svojo vizijo avtonomne vožnje s prototipnim vozilom F 015 Luxury in Motion.

Nekaj ur pred uradnim odprtjem sejma v Las Vegasu so pri nemškem proizvajalcu predpremierno predstavili svoj prototip. Ob tem je dr. Dieter Zetsche dejal, da je avtomobil, kot prevozno sredstvo, že prerasel svojo osnovno vlogo ter čedalje bolj postaja mobilen življenjski prostor. Njihov novi prototip avtonomno vozečega avtomobila pa predstavlja pravo revolucijo v avtomobilizmu.

Pri prototipu F 015 Luxury in Motion gre za precej veliko vozilo (5.220 x 2.018 x 1.524 mm), ki je narejeno pretežno iz lahkih materialov. Za pogon skrbi elektro-hibridni sistem (vodikove gorivne celice), ki ponuja 200 kilovatov moči ter omogoča zgolj 6,7-sekundni pospešek od 0-100 km/h. Končna hitrost je elektronsko omejena na 200 km/h. Prototip omogoča tudi povsem avtonomno vožnjo, pri čemer zunanje signalne LED luči spredaj in zadaj svetijo v modri barvi (sicer v beli).

V notranjosti je potnikom na voljo ogromno prostora (3.610 mm dolgo medosje), za potnike pa je nameščeno 6 ogromnih zaslonov, katere je moč upravljati celo z gestami ter tehniko sledenja premikom oči. Iz koncepta so odstranili B stebriček, da je dostop v potniški prostor olajšan – k temu pripomore tudi praktično 90-stopinjsko odpiranje vrat. Zasnova notranjosti je značilna po inovativni namestitvi štirih ločenih sedežev, ki jih potniki lahko poljubno rotirajo v smeri vožnje ali na način, ki olajša medsebojno komunikacijo.

Avtomobilizem.com (Vir: de.autoblog.com. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Futurističen Volkswagen Golf R Touch
Lexus pohitel s predstavitvijo GS F