Novice

Slecite si topla oblačila!

Preden sedete za volan svojega avtomobila, slecite tople bunde in jakne, saj lahko v primeru prometne nesreče povečajo nevarnost poškodb.

Pri nemškem avtomobilskem klubu ADAC so opravili preizkus trka z dvema lutkama (odrasel ter otrok), kateri so odeli v topla zimska oblačila in opravili simulacijo naleta v mestu pri hitrosti 16 km/h. Omenjeni test je pokazal, da zaradi debelejših kosov oblačil varnostni pas ni pripet dovolj tesno ob telesu, zaradi česar lahko že manjši trk povzroči težje poškodbe, pri čemer se lahko v najslabšem primeru varnostni pas celo zareže v potnikovo trebušno votlino ter povzroči notranje krvavitve. In ne le to, pri avtomobilskem klubu so hkrati ugotovili, da lahko do omenjenih poškodb pride tudi že pri malce bolj silovitem zaviranju!

Zato je skorajda nujno potrebno, da voznik in ostali potniki slečejo svoje debele jakne še preden sedejo v avtomobil, s čimer zmanjšajo možnost poškodb pri morebitnem trku. Nenazadnje debela oblačila obenem omejujejo voznikovo gibljivost za volanom, zaradi česar lahko slabše reagira pri kakšnih ostrejših manevrih ter s tem dodatno poveča tveganje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: ADAC.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus po štirih letih čakanja le pripravil športno serijo LC
Pet različic Defenderja