Novice

Svetovna premiera novega Pola

Volkswagnov Polo, ki so ga doslej izdelali že v skoraj 14 milijonih primerkov, je povsod po svetu avtomobilski favorit mnogih voznikov in voznic. Danes se s svetovno premiero v Wolfsburgu predstavlja najnovejša, v mnogočem izpopolnjena generacija te kompaktne uspešnice. Značilnosti: novi motorji, nova tehnika in nov videz.

Novi Polo se lahko pohvali z edinstvenim naborom tehnologij za večje udobje in varnost: kot eden prvih modelov v svojem razredu bo Polo (od jeseni) opcijsko na voljo z markantnimi LED-žarometi. Elektromehanski servo volan zagotavlja boljše krmilne lastnosti, serijska funkcija večnaletnega zaviranja pa po trčenju samodejno poseže v zaviranje. Poleg naštetega o najsodobnejši tehnološki ravni pričajo tudi rešitve, kot so sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

Za Polo so na novo zasnovali tudi radijske in radijsko-navigacijske sisteme, ki s programsko in strojno opremo sledijo Golfovemu svetu infotainmenta. Sistem omogoča (odvisno od izbrane izvedbe) funkcije, kot so Bluetooth audiostreaming, senzorsko zaznavanje približevanja zaslonu na dotik, povečevanje/pomanjševanje zemljevidov v navigacijskem režimu in povezavo mobitela z zunanjo avtomobilsko anteno preko indukcijskega vmesnika.

V Volkswagnu so poleg tega v celoti prenovili paleto učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev za Polo. Prav vsi motorji tako izpolnjujejo zahteve standarda EU 6; obenem so vsi tudi opremljeni s sistemom start-stop in z rekuperacijo.

Vizualno je novi Polo mogoče prepoznati po drznejšem dizajnu sprednjega dela in zadka. Sveže barve, novi materiali za notranjost in številni drugi elementi opreme poskrbijo za dovršenost novega Volkswagna. Nova generacija Pola bo na trg zapeljala letos spomladi. Najprej v Nemčiji – mimogrede, tam bo osnovna cena avtomobila kljub izboljšani opremi in novi tehniki ostala enaka kot pri predhodniku. Podobno kot ob prihodu modelov up! in Beetle bo Volkswagen ob začetku prodaje v Evropi na trg poslal tudi ekskluzivno opremljen promocijski model: Polo Fresh.

Ta posebni, nadstandardni model bo na voljo v petih barvah, z ekskluzivno opremo in dvobarvno zasnovo notranjosti.

Vir: Volkswagen

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Svetovna premiera novega Pola"


toMmy
10 leta 2 meseci nazaj

Seveda je, ampak ne v PR člankih! 🙂

Daedalus
10 leta 2 meseci nazaj

Ni izraz za to “facelift”, ne pa “novi Polo”?

xxl
10 leta 2 meseci nazaj

Upam,da bo več na cesti,kot na izrednih servisih,ker mi je drugače simpatičen.

toMmy
10 leta 2 meseci nazaj

Lol, res čudno, da je “enak kot prejšnji”, če gre pa samo za blago prenovo. 😀 Glede na to, da se odlično prodaja kljub bolj sveži in “zabavni” konkurenci, pa mu več niti ni potrebno. V bistvu je njegova “dolgočasnost” verjetno prednost, ker je praktično edini v tem razredu, ki ne zgleda kot igrača.

Daedalus
10 leta 2 meseci nazaj

Sam ta je pa res enak kot prejšnji…

 
Otvoritev razstave slik koledarja “The Adam by Bryan Adams”
OMV Slovenija predstavlja Klub zvestobe OMV Smile & Drive, s katerim nagrajuje svoje zveste goste