Novice

Toyotin rival Qashqaiju naj bi blestel v Ženevi

Medtem ko je japonska Toyota pred dvajsetimi leti s svojim modelom RAV4 pričela svojevrstno norijo za športno uporabnimi vozili, pa je dandanes zanimiva ugotovitev, da lanskoletni največji avtomobilski proizvajalec na zemeljski obli v svoji ponudbi nima več primernega kompaktnega križanca.

Njihov nekdanji prodajni hit v segmentu SUV je namreč z zadnjo generacijo dodobra zrasel in postal med evropskimi kupci manj zanimiv kot vsa ostala falanga malih in srednje velikih križancev konkurenčnih proizvajalcev. V tem avtomobilskem razredu se tako že nekaj časa odlično prodaja Nissanov Qashqai, ki ga sedaj želijo na prodajnem piedestalu ogroziti tudi pri Toyoti.

Na avtomobilskem salonu v Ženevi marca naslednje leto naj bi Toyota končno predstavila svoje sub-kompaktno športno uporabno vozilo, ki naj bi se dodobra naslanjalo na prototipni C-HR, predstavljen v Parizu septembra lani. O prihajajočem modelu še ni znanega veliko, predvidoma pa naj bi se znašel na cestah leta 2017.

Mali križanec, ki bo velikostno pozicioniran pod modelom RAV4, je namreč nujno potreben v ponudbi japonske Toyote, če želi ostati na prvem mestu med avtomobilskimi proizvajalci. Mali križanci so med kupci namreč v tem trenutku najbolj zaželeni, z novincem pa želijo pri japonskem proizvajalcu dodobra premešati karte v segmentu, kjer se bo v bližnji prihodnosti pojavil tudi Volkswagnov model, manjši od Tiguana.

Avtomobilizem.com (Vir: caradvice.com.au. Foto: Toyota)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Čas za preizkus novega, trdnejšega aluminija
Brez cenkanja za Lexuse