Novice

Tudi Škoda Fabia Combi prihaja v Pariz

Poleg običajne kombilimuzine bo Škoda na pariškem avtomobilskem salonu prvič predstavila tudi novo karavansko različico Fabie.

Škoda Fabia Combi enako kot manjša različica ne ponuja drznega oblikovalskega sloga, vendar v zameno  ponuja obilico prostora in številne praktične rešitve. Z globoko stransko linijo, ki se razteza skozi celotno bočnico, povzema tipične nemške linije. Premierno bo novinka predstavljena v četrtek na pariškem avto salonu

Pred uradnim razkritjem Čehi še ne dajejo nikakršnih izjav o karavanski različici Fabie. Trenutno vemo le, da bo večja od svoje predhodnice in bo ponujala 530 litrov prtljažnega prostora, kar je za 200 litrov več kot v kombilimuzini in 20 litrov več od prejšnje generacije. Nekoliko nenavadno se je zmanjšal prtljažni prostor pri podrtih zadnjih sedežih, ki je s 1.395 litri za 90 litrov manjši kot prej.

Tretja generacija je v notranjosti za 21 milimetrov širša in za 8 milimetrov daljša, kljub nižji strešni liniji pa je pridobila na prostornosti v notranjosti. Kot celota je nova Fabia Combi v dolžino zrasla za 10 milimetrov, pridobila 90 milimetrov v širino in je za 31 milimetrov nižja od predhodnice. Kljub boljši založenosti z serijsko opremo je karavanska različica Fabie izgubila 55 kilogramov. Njeno praktičnost dopolni 17 elegantnih rešitev ”Simply Clever”, med katere spada tudi dvojno dno prtljažnega prostora, skrito strgalo za led pod pokrovčkom za rezervoar in sedem nosilcev za pijačo.

Motorno paleto bodo sestavljali enaki motorji kot  pri manjši različici, v ponudbi bodo  štirje bencinski in trije dizelski agregati. Vsi agregati imajo normirano porabo v povprečju do 17 odstotkov nižjo kot pri predhodniku. Opremljeni bodo s standardnim sistemom start-stop ter rekuperacijo kinetične energije. Na voljo bo tako ročni kot tudi samodejni menjalnik DSG. Pri bencinskih agregatih bo v ponudbi trivaljni 1.0 MPI ter štirivaljni 1.2 TSI (med 44 kW in 81 kW), pri dizelskih pa novi 1.4 TDI (med 55 kW in 77 kW). Najvarčnejša bo izvedba Fabia GreenLine 1.4 TDI (55 kW) z normirano porabo 3,1 l/100km ter emisijami CO2 82 g/km.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Tudi Škoda Fabia Combi prihaja v Pariz"


zoranv12
9 leta 6 meseci nazaj

Ne vem, razen Octavie, mi tale smernica oblike – kubizem tipa – ni nekako najbolj posrečena…IMO
@RedBaron: 1,4 tdi je tri valjni 1,9 tdi…razvit je bil posebej za Audija A2, nekaj let pozneje je šel v polota (oba s 75 KM), kasneje v fabio s 70 in 80 KM in sedaj z 90 KM strumno naprej..Vzdržljiv mlinček, poskočen, nenavadno hiter v primerjavi z bencinarjem 1,4 s 6 konji več…Res pa ropoče, ampak sčasoma ti postane zvok prav kulsku, enako kot traktor kmetu – pač delovni stroj 🙂 za vsak dan.
@pskoda: rapid 1,2 in 1,6 tdi zadaj nima diskov, tako da je top res, kar praviš 🙂 Ne vidiš bremz 🙂 Ker so v bobnih skrite haha (reče se jim zavorne čeljusti); Spredaj pa so čisto iste kot na golfu 4 SDi in 1,4 bencinarju. Malenkost manjše, kot ostali modeli, ampak čisto normalne.

pskoda
9 leta 6 meseci nazaj

Ko Rapid z 17″ bremze ima pa tako majhne, da moraš blizu pridet in pogledat če jih sploh ima

RedBaron
9 leta 6 meseci nazaj

Ka je to zdaj neka evforija z 3 valjnimi motorji?? 1.0 MPI, pa 1.4 TDI je verjetno tudi 3 cilinderc…

 
Seat izdelal Ibizo z zaporedno številko 5 milijonov
Oznaka Cupra še za karavansko različico Seata Leona