Novice

99 karavanskih Aston Martinov

Pri italijanskem oblikovalskem podjetju Zagato so v roke vzeli Aston Martinov model Vanquish ter iz njega ustvarili karavansko različico Shooting Brake. Na voljo pa bo zgolj 99 primerkov tega izjemno prestižnega avtomobila.

Znano oblikovalsko podjetje, ki že od nekdaj sodeluje z angleško znamko prestižnih športnih vozil, je po Coupeju, Speedsterju in Volanteju predstavil še najbolj prostorno različico Shooting Brake. Nekatere oblikovne elemente (zadnji difuzor in luči) so si sposodili od ostalih že predstavljenih modelov, medtem ko so prtljažni prostor dodobra oplemenitili z usnjenimi oplatami, na voljo pa je tudi doplačilni set potovalnih kovčkov. Kako velik je prtljažni del Zagatovega modela Vanquish Shooting Brake pa zaenkrat pri proizvajalcu še niso izdali.

Pod motornim pokrovom omejene serije vozil se bo vrtel znani 12-valjni agregat, ki proizvede 592 »konjev« in je sparjen z menjalno avtomatiko. Koliko bo stal neposredni konkurent Ferrarijevega modela GT4 Lusso, zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Motor Talk. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "99 karavanskih Aston Martinov"


Firediver
6 leta 5 meseci nazaj

Visok rob majhnega prtljažnika nepravilnih oblik..a lahko naredijo še bolj neuporaben karavan?

dask
6 leta 6 meseci nazaj

Kaj vse se že danes imenuje karavan…. drugač pa zanimiva zadeva 🙂 škoda, k jih bo večina stala v garažah.

 
Nad sneg z avtonomnimi tovornjaki za pluženje
Mazda Vision Coupe, čutnost na japonski način