Novice

Abarth 500e začenja električno potovanje znamke

Električni Abarth 500e je prvi baterijsko gnani električni model znamke Abarth, ki z njegovo predstavitvijo vstopa v novo obdobje električne mobilnosti.

Abarth 500e je nastal na osnovi Fiatovega modela 500e, ki je bil v skladu s filozofijo znamke Abarth deležen vrste nadgradenj za poudarek športnosti in povečanje zmogljivosti. Dinamilni značaj električnega avtomobila poudarjajo karoserijski dodatki v kombinaciji s športno nastavitvijo podvozja ter močnejši električni pogonski sklop.

Za prepoznavnost so pri Abarthu poskrbeli s spremenjenim sprednjim odbijačem in poudarjenimi odprtinami za zajem zraka ter velikim napisom na sprednji maski in emblemom znamke na pokrovu motorja. Videz zaokrožajo nova 18-palčna platišča ter napisi Abarth. Novi Abarth 500e bo na voljo v dveh različicah – kot trivratna kombilimuzina ali kot kabriolet z dvemi vrati.

Za pogon skrbi električni sklop z enim motorjem in 113,7 kW (153 KM) moči ob 235 Nm navora v kombinaciji z baterijskim paketom kapacitete 42 kWh, kar zadostuje za 7-sekundni pospešek iz mirovanja do 100 km/h. Voznik bo imel možnost izbire med tremi načini vožnje – Turismo za večjo učinkovitost zmanjša moč na 100 kW (136 KM) in navor na 220 Nm, Scorpion Street ob najvišjih zmogljivostih poveča učinek rekuperacije ob zaviranju in omogoča vožnjo z enim pedalom, Scorpion Track pa maksimalno izkoristi zmogljivosti avtomobila, seveda na račun dosega. Vgradili so mu tudi generator zvoka, ki tišino električnega pogona pretvarja v zvok bencinskega motorja.

Ob pričetku prodaje bo novi Abarth 500e na voljo v omejeni različici Scorpionissima Edition, ki bo na voljo v posebnih barvnih odtenkih zelene Acid ali modre Poison z drugačnimi materiali in dodatki v notranjosti. Omejena serija bo štela 1.949 avtomobilov, z njo pa obeležujejo letnico ustanovitve podjetja.

Točnega datuma začetka prodaje zaenkrat še ne razkrivajo. Najprej bo novi Abarth 500e na voljo evropskim kupcem, kasneje pa naj pričeli s prodajo tudi na Japonskem in v Braziliji.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Abarth. Foto: Abarth.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Abarth 500e začenja električno potovanje znamke"


xxl
1 leto 5 meseci nazaj

153 KM? Se šalijo? Cena pa od 39990, ali kaj?

 
Mazda nadgrajuje strategijo prihodnosti
Novi Ford Tourneo Custom je vsestransko uporaben