Novice

Abarth z novim 595 esseesse in posebno serijo 124 Rally Tribute

Ob sedemdeseti obletnici obstoja podjetja namerava Abarth predstaviti omejeno serijo Abarth 124 Rally Tribute in novi Abarth 595 esseesse.

Abarth 595 esseesse (italijanska izgovorjava kratice “SS”), ki predstavlja vrh ponudbe modela 595, je zasnovan po navdihu modela Abarth 500 edition iz leta 2009 in kompletu za predelavo 1960, ki ga je Karl Abarth izumil z namenom nadgradnje serijskih avtomobilov. Poganja ga najmočnejši agregat znamke, 1,4-litrski turbo motor s 132 kW (180 KM) in serijsko vgrajenim Akrapovičevim izpušnim sistemom. Poleg prilagojenega podvozja so za varno vožnjo in zaustavitev spredaj vgradili zavorni sistem Brembo s perforiranimi zračno hlajenimi zavornimi koluti in večjimi zavornimi čeljustmi, obarvanimi v rdečo. Za izboljšano lego na cesti in vožnjo v ovinkih so Abarthovi inženirji uporabili tudi Koni FSD (Frequency Selective Damping) vzmetenje zadaj.

Avtomobilček je že na prvi pogled prepoznaven, saj ga, poleg esseesse in jubilejnih oznak, krasijo 17-palčna športna aluminijasta platišča, bočne nalepke Abarth ter posebni pokrovi vzvratnih ogledal. Za prepoznavnost notranjosti so vgradili športne sedeže Sabelt 70 s školjko iz ogljikovih vlaken, iz istega materiala pa so tudi pedala. Kljub temu, da se zgleduje po avtomobilu iz šestdesetih, je v njem na voljo sodobna tehnologija, multimedijski sistem Uconnect s 7-palčnim zaslonom na dotik in podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay ter prikazovanjem telemetričnih podatkov.

Ob 70 rojstnem dnevu bo svoj prostor na predstavitvenem prostoru dobila tudi posebna serija modela Abarth 124 Rally Tribute, s katerim proslavljajo lanskoletno zmago na tekmah za pokal FIA R-GT. Izdelana bo v omejeni seriji 124 primerkov, na voljo pa naj bi bila v dveh barvnih kombinacijah, rdeče-črni Costa Brava Red in belo-črni Turini White. Poganja jo 1,4-litrski MultiAir turbinsko podprt motor s 125 kW (170 KM) in 250 Nm navora, ki dobro tono (1.060 kg) mase dirkalnika požene do končne hitrosti 232 km/h, iz mirovanja pa doseže 100 km/h v 6,8 sekunde. Za dobre zmogljivosti in še boljši zvok je vgrajen izpušni sistem Record Monza dual mode, Brembo zavorni sistem in lažja, 17-palčna aluminijasta platišča pa omogočata varno vožnjo in učinkovito zaviranje. Kljub športnemu značaju so pri Abarthu poskrbeli tudi za nekaj udobja, ki ga omogočajo ogrevani usnjeni sedeži, samodejna klimatska naprava, paket Radio Plus pa vsebuje multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom in ozvočenje Bose.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Abarth. Foto: Abarth.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je Ferrari F8 Tributo osnovan na 488 Pisti?
Osvežitev je Mercedes-Benzu GLC prinesla MBUX in nov bencinski motor