Novice

AI:Trail Quattro je zadnji v vrsti štirih Audijevih konceptov

Zgodbo o elektrificirani prihodnosti Audijev, ki so jo Nemci začeli v Frankfurtu leta 2017 s konceptom Aicon, bodo letos v Frankfurtu sklenili z zadnjo, četrto oblikovno študijo AI: Trail Quattro.

S tem so na nek način zaključili “sprehod” skozi glavne avtomobilske zasnove, štirivratno športno limuzino (Aicon), mali mestni avto (AI:ME e-tron), športni dirkalnik (PB18 e-tron) in zdaj še terenski AI:Trail Quattro.

Ta, kot namiguje že ime in preostali del njegovega spremnega opisa, bo baterijsko električno štirikolesno gnan terenec. Na konkretne podatke o avtu bomo morali počakati sicer do 10. septembra, ko odpre svoja vrata mednarodni salon v Frankfurtu, lahko pa poskušamo razbrati kar največ s ta trenutek edine uradne slike boka močno zatemnjenega avta.

Ta razkriva praktično neobstoječa previsa preko prednjih in zadnjih koles, kar namiguje na teoretično izredno velika vstopni in izstopni kot na terenu. Ogroma kolesa mu pomagajo do velike oddaljenosti dna avta od tal, kar se bo odražalo v velikem prehodnem kotu na terenu. Zaradi že omenjene baterijsko-električne zasnove pogona, je spredaj komaj omembe vreden prednji del avta z relativno nizko (glede na prednji kolesi) postavljenim prednjim pokrovom. Prednje steklo se iz njega hitro dvigne v daleč proti zadku razpotegnjeno streho. Pod njo vidimo na boku par vrat, od katerih bi se zadnja lahko odpirala nazaj. Ob izredno vitkem sredinskem stebričku je moč sklepati, da tega pravzaprav ni, kar pomeni izboljšano dostopnost do prednjih in zadnjih sedežev.

Za razliko od Aicona, katerega kabina je bila brez volanskega obroča ter podrejena strogo avtonomnemu načinu vožnje,  je v AI-Trail Quattru sicer moč opaziti obris volanskega obroča, a ne izključujemo vsaj delne sposobnosti avtonomne vožnje, tako na urejenih cestah kot tudi na terenu.

Kot smo omenili, bo njegov pogon štirikolesni, pri čemer predvidevamo, da bo izveden ali z dvema elektromotorjema, vsakim ob svoji premi, ali prevzet iz serijskega e-trona ali pa razvit na novo, strogo za ta koncept.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda od 2020 z novim tipom varnostnih blazin
Oblikovalski oddelek Infinitija z novim vodstvom