Novice

Oblikovalski oddelek Infinitija z novim vodstvom

S septembrom se od podjetja poslavlja Karim Habib, trenutni direktor oblikovalskega oddelka, ki naj bi ga nasledil Taisuke Nakamura.

Karim Habib je kot ključni član oblikovalskega oddelka imel pomembno vlogo pri prehodu Nissanove prestižne znamke Infiniti k elektrifikaciji v skladu z njihovo tridesetletno tradicijo izdelave avtomobilov. Podjetju se je pridružil leta 2017, razlog za odhod pa naj bi bila (vsaj uradno) njegova želja po iskanju novih izzivov. Zamenjava Habiba je še ena v vrsti sprememb vodstvenega kadra podjetij Nissan in Infiniti ter naslednja v vrsti po odhodu bivšega predsednika Christiana Meunierja k podjetju FCA.

Novi vodja oblikovalskega oddelka naj bi tako postal Taisuke Nakamura, 49-letni veteran oblikovanja japonskega avtomobilskega proizvajalca Nissan, ki se je podjetju pridružil leta 1993 in je trenutno v vlogi programskega direktorja, odgovornega za področje oblikovanja v globalnem merilu, poleg tega pa pokriva še področje oblikovanja konceptov ter vozil serijske proizvodnje. Glede na dejstvo, da je sodeloval pri oblikovanju Infinitijevih konceptov QX Inspiration, Qs Inspiration ter Prototype 10, pa ima nekaj izkušenj tudi z načinom dela v podjetju Infinity. Njegov podpis nosita še koncepta Infiniti Q30 ter Emerg-E, pri Nissanu pa je sodeloval v mnogih projektih, ki med drugim vključujejo koncepte modela Qashqai, Nissan Gripz, križanca IMx ter oblikovno zasnovo limuzinskega modela Sentra.

Pri Nissanu so sicer pred kratkim objavili načrt prestrukturiranja podjetja Infiniti, ki naj bi se dokončno umaknilo s področja zahodne Evrope, se osredotočili predvsem na ameriški in kitajski trg ter preselili svoj sedež iz Hong Konga na Japonsko.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Infiniti, Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
AI:Trail Quattro je zadnji v vrsti štirih Audijevih konceptov
Toyota in Suzuki združujeta razvoj avtonomnih tehnologij