Novice

Albert Biermann zdaj Hyundaijev vodja oddelka raziskav in razvoja

Albert Biermann bo kot prvi tujec vodil oddelek raziskav in razvoja (R&D) pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu Hyundai.

Hyundai je v sklopu menjave vodstvenih kadrov znotraj korporacije na mesto vodje oddelka raziskav in razvoja imenoval Alberta Biermanna, bivšega glavnega inženirja pri bavarskem podjetju BMW. Po tridesetih letih dela v podjetju BMW, kjer je bil zadolžen za linijo zmogljivejših modelov oddelka M, je leta 2015 prevzel funkcijo izvršnega podpredsednika v podjetju Kia Motors Corp ter ima zasluge za razvoj modela Kia Stinger in športne linije N pri podjetju Hyundai.

Albert Biermann je zdaj postal prvi tujec, ki mu je bilo zaupano vodenje oddelka R&D, na tem mestu pa je nadomestil dolgoletna direktorja Yang Woong-chula in Kwon Moon-sika. Zamenjave so sledile imenovanju Euison Chunga na mesto izvršnega podpredsednika. Chung naj bi v prihodnosti najverjetneje postal naslednji vodja korporacije, saj naj bi na tem mestu nasledil svojega očeta Mong-Koo Chunga. Chung naj bi nameraval prestrukturirati podjetje tako, da bi lažje kljubovalo zmanjševanju dobička in upočasnjevanju prodaje na ključnih trgih, kot sta Kitajska in ZDA, ter obenem utrdili svoj položaj na področju uvajanja novih tehnologij avtonomne vožnje in storitev mobilnosti.

Po neuradnih informacijah naj bi bile zadnje spremembe del generacijskih zamenjav v drugem največjem družinskem imperiju iz Južne Koreje, za kar naj bi se predvsem zavzemal mlajši Euisun Chung. Hyundai Motors skupaj s sestrsko družbo Kia Motors Corp zaseda mesto petega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Reuters. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Infiniti bo predstavil vizijo njihovega prvega električnega križanca
Mercedes-Benz na CES z novim CLA