Novice

Infiniti bo predstavil vizijo njihovega prvega električnega križanca

Na avtomobilskem salonu v Detroitu v januarju prihodnjega leta bo Infiniti med drugim predstavil tudi koncept njihovega prvega električnega križanca.

Predstavitev novega električnega koncepta bo obeležila 30. obletnico obstoja znamke in bo simbolično zaznamovala njihovo vizijo prihodnosti. Leta 1989 je Infiniti namreč prvič na ameriških tleh predstavil model Q45, ravno tako na salonu v Detroitu. S konceptom električnega križanca želijo razkriti načrte znamke za obdobje po letu 2021, ko naj bi zaživela njihova linija električnih modelov, njihovi inženirji pa že razvijajo novo električno platformo, ki bo osnova modelom prihodnosti.  Na razpolago naj bi bilo nekaj popolnoma električnih avtomobilov, preostanek ponudbe pa naj bi predstavljali tako imenovani e-power hibridi, ki naj bi imeli manjši bencinski motor zgolj za polnjenje baterij. Na letošnjem avtomobilskem salonu v Detroitu so s konceptom Q Inspiration prikazali oblikovne poteze prihodnosti, ki so prilagojene drugačnim vrstam pogona in ponujajo več prostora v notranjosti. Ker ni več potrebe po klasičnem motorju je zasnovan z manjšim motornim prostorom in večjo, prostornejšo kabino, tovrstna forma pa naj bi bila tudi dobra podlaga za samodejna vozila, saj naj bi potnikom ponujala več udobja in možnosti povezovanja. Novost so predstavili kot zmes tehnologije in preprostosti, navdahnjene z japonsko kulturo ter združuje lastnosti, ki so jih izpostavili v konceptih Q Inspiration in Prototype 10, ki je bil razstavljen na letošnjem dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance.

Karim Habib, izvršni direktor oblikovalskega oddelka pri znamki Infiniti, je ob tej priložnosti poudaril, da bo najnovejši koncept zaznamoval pričetek naslednjega obdobja znamke in prikazal njihovo usmeritev za prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Infiniti. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Površine notranjosti avtomobila bodo lahko kmalu še uporabnejše
Albert Biermann zdaj Hyundaijev vodja oddelka raziskav in razvoja