Novice

Mercedes-Benz na CES z novim CLA

Človek se ne more znebiti občutka, da proizvajalci sodobnim avtomobilom počasi, a vztrajno menjavajo osnovno poslanstvo. Iz sredstva, ki je mobiliziralo populacijo, postajajo vse bolj izdelki, ki naj bi omogočali uporabnikom stalno povezavo v svet in inteligenco, ki naj bi bila zmožna brati njihove misli ter se jim v čim večji meri prilagajati.

Da je temu vsaj malo tako, pritrjujejo tudi navade avtomobilskih proizvajalcev glede izbora kulis za predstavitve novosti. Ob tem, ko znamke vse pogosteje odpovedujejo svojo udeležbo na tradicionalnih avtomobilskih salonih, za mesto prvih predstavitev svojih novosti, tudi na globalni ravni, izbirajo dogodke, ki še kakšnih pet let nazaj niso imeli praktično nič skupnega z avtosvetom. Tokrat je Mercedes-Benz najavil, da bo med 8. in 11. januarjem 2019 na sejmu potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu predstavil čisto novi CLA.

Najavo so pospremili s fotografijo zadnje polovice silhuete avta, ki ne pove praktično nič novega o avtu, in podatkom, da bo CLA opremljen z najnovejšo generacijo uporabniškega vmesnika MBUX. Ob slednjem so omenili navigacijski sistem s prikazom navodil v podobi razširjene resničnosti, niso pa niti pozabili na opcijo nadgradnje s tako imenovanim MBUX notranjim pomočnikom (MBUX Interior Assistant). Zanj pravijo Nemci, da premore določeno stopnjo inteligence, saj naj bi znal predvideti naslednje ukaze uporabnika na osnovi njegovega gibanja in kretenj, čemur naj bi za poenostavitev uporabe prilagodili uporabniški vmesnik.

Nemci o tem zaenkrat še molčijo, a mi vam lahko zaupamo, da pričakujemo nadgrajeno tehniko, kot jo premoreta razreda B in A v kombilimuzinski in limuzinski obliki. Si pa človek ob slednjem ne more pomagati, da se ne bi vprašal po smislu soobstoja obeh. Natančneje, v čem je lahko CLA zares drugačen od limuzine A? No, razen seveda v dražjih postavkah na ceniku ter morda še omejevanju ponudbe na področju pogonskih sklopov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Albert Biermann zdaj Hyundaijev vodja oddelka raziskav in razvoja
Uber in Lyft pripravljata prvo javno prodajo delnic