Novice

Alpine A110 letos dobiva dve novi različici

Francoski proizvajalec športnih avtomobilov Alpine je za letošnje leto najavil prihod dveh novih posebnih izvedenk modela A110.

V omejeni seriji 400 primerkov prihaja različica A110 Legende GT, ki izhaja iz aktualnega modela ter po besedah predstavnikov podjetja Alpine predstavlja najbolj prefinjeno interpretacijo modela A110. Na voljo bo v treh barvnih niansah (Mercury Silver, Deep Black in Abyss Blue) in z 18-palčnimi aluminijastimi platišči Serac v barvi zlata. Oplemeniten videz zunanjosti se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer bodo serijsko na voljo usnjeni sedeži Sabelti, nastavljivi na šest načinov. Športno prestižnost poudarijo še dodatki iz ogljikovih vlaken in volan, ekskluzivnost pa potrjuje ploščica s številko na osrednji konzoli.

Športne zmogljivosti tudi v tej različici zagotavlja 1,8-litrski bencinski motor s podporo turbine ter 185 kW (252 KM), ki omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 4,5 s in najvišjo doseženo hitrost 250 km/h.

Alpine A110 Color Edition naj bi bil vsako leto na voljo v novi unikatni barvni niansi – za letošnje leto je bila izbrana rumena Sunflower, ki izhaja iz znamkine originalne barvne palete šestdesetih let. Barvna edicija je sicer zasnovana na osnovi najbolj zmogljive različice A110 S, ki jo poganja motor z 292 “konji”; iz mirovanja do stotice pospeši v 4,4 s in doseže najvišjo hitrost 260 km/h.

Pri podjetju Alpine so sočasno predstavili še program Atelier Alpine, ki ob posebnem naročilu omogoča izbiro med 29 barvnimi odtenki, z vsakim od njih pa naj bi obarvali le 110 avtomobilov. 

Iz predstavljenega lahko samo še zaključimo, da bodoče lastnike modelov Alpine vsekakor čaka barvita prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Alpine. Foto: Alpine.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen pokazal praktično končno podobo električnega ID.4
Gemera je mega GT in prvi štirisedežni Koenigsegg