Novice

Volkswagen pokazal praktično končno podobo električnega ID.4

Medtem ko se Volkswagen še vedno bori z začetkom proizvodnje ID.3, je zdaj postregel še z uradnimi fotografijami večjega brata ID.4.

Zadnja objava nakazuje, da je model, katerega prihod so pred leti nakazali s konceptom I.D. Crozz, zdaj že v sklepni razvojni fazi ter skoraj pred začetkom serijske proizvodnje. Za razliko od manjšega brata ID.3 bo ID.4 namenjen praktično vsem svetovnim trgom, kar pomeni tudi, da bodo njegovo posameznemu trgu minimalno prilagojeno različico proizvajali poleg Nemčije tudi na Kitajskem in v ZDA.

Proizvodnja bo najprej stekla v Evropi, proizvodnja na Kitajskem pa ji bo sledila le nekaj mesecev kasneje. Za ZDA je Volkswagen tudi že potrdil, da bodo izdelovali ID.4 v obratu Chatanooga v zvezni državi Tennessee. Začetek proizvodnje je načrtovan za leto 2022, do takrat pa bodo investirali v obrat približno 800 milijonov dolarjev, predvsem za širitev proizvodnih kapacitet v lakirnici ter vzpostavitev montaže baterijskih paketov.

ID.4 bo tehnično postavljen na platformo MEB in bo v osnovi, enako kot ID.3, zadaj gnan avto. Alternativa osnovni različici bodo seveda izpeljanke z večjo kapaciteto baterij ter vsekolesno gnana opcija. V tem trenutku so potrdili, da bo doseg v najboljšem primeru (torej z največjo baterijo) znašal 500 km (WLTP).

Volkswagen je tokratno napoved ID.4 izrabil tudi za ponovno informiranje, da je za prejel preko 37.000 prednaročil za različico ID.3 1st Edition, zato naj bi zdaj usmerjali nove potencialne kupce v smeri ostalih izpeljank ID.3.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Mercedes-Benzu razreda E prinaša še več dinamike
Alpine A110 letos dobiva dve novi različici