Novice

Android 11 s podporo brezžičnemu povezovanju Android Auto

Glede na najave Googla naj bi prihajajoča različica operacijskega sistema Android razširila nabor mobilnih telefonov z možnostjo brezžične povezave s sistemom Android Auto.

Nova različica sistema Android v svoji enajsti izdaji prinaša vrsto novih funkcionalnosti, med drugim pa naj bi vsem telefonom s to različico omogočala tudi brezžično povezovanje s sistemi Android Auto preko povezave WiFi. Predpogoj za povezovanje naj bi bila podpora mobilnega telefona povezovanju v brezžično omrežje WiFi na frekvenčnem območju 5 GHz, kar pa verjetno ne bi smelo predstavljati prevelikih težav, saj velika večina novejših aparatov že podpira povezovanje WiFi na obeh frekvenčnih območjih. Morebitne težave bi se lahko pojavile le še v primeru neskladnosti s predpisi Evropske unije glede uporabe frekvenčnega območja 5 GHz v avtomobilih, saj je to še dodatno regulirano.

Možnost brezžičnega povezovanja s sistemom Android Auto so pri Googlu sicer uvedli že pred dvema letoma, vendar je bil nabor delujočih naprav precej omejen, brezžično povezovanje pa naj bi trenutno podpirala le peščica avtomobilskih sistemov. Pod pogojem, da je proizvajalec vozila že naložil ustrezno nadgradnjo avtomobilskega sistema, so to funkcionalnost lahko uporabljali le lastniki telefonov znamk Pixel in Nexus, od lanskega leta pa tudi lastniki zmogljivejših pametnih telefonov znamke Samsung.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Amazonove dostave v Evropi kmalu z električnimi vozili
Kia je prenovila Stinger