Novice

Apple v iskanju območja za preizkušanje avtonomne tehnologije

Na začetku poletja je Apple zaposlil Douga Bettsa, nekdanjega uslužbenca pri Chryslerju, in s tem še podžgal govorice o izdelavi svojega vozila. Toda po zadnjih indicih je ameriški gigant pri projektu že celo dlje od pričakovanj javnosti, saj naj bi se aktivno lotili iskanja primerne lokacije za preizkušanje avtonomnih vozil.

The Guardian poroča, da so inženirji pri Applu nedavno vzpostavili kontakt z GoMentum Station, opuščeno vojaško bazo blizu San Francisca, ki služi za prosto testiranje avtonomnih vozil. Na ozemlju je več kot 30 kilometrov asfaltiranih cest z obcestnimi hišami, tuneli, želežniškimi prehodi in ostalimi elementi, ki močno spominjajo na pravo urbano okolje. ”Radi bi … se dogovorili o času in razpoložljivosti prostora in koliko bi se morali koordinirati z ostalimi uporabniki, ki ga bodo uporabljali,” je po poročanju Applov inženir Frank Fearon napisal vodilnim pri GoMentum.

V drugem sporočilu so vodilni iz podjetja GoMentum prestavili dogovorjen ogled ozemlja, vendar želijo ostati z Applom v stikih. ”Še vedno bi se radi dobili, da bi se stvari premikale in da bi se lahko držali vašega urnika testiranja,” so zapisalu v sporočilu.

Apple zadnjih govoric uradno še ni komentiral, so pa jih načeloma potrdili pri podjetju GoMentum. ”Ne moremo vam povedati nič drugega kot to, da so prišli in so zainteresirani,” je za Guardian dejal Randy Iwasaki, izvršni predsednik podjetja Contra Costa Transportation Authority, ki je lastnik podjetja GoMentum.

Google in številni drugi proizvajalci vozil so pridobili dovoljenja za testiranje avtonomnih vozil na javnih cestah v Kaliforniji, Apple pa se je odločil za bolj prikrit način testiranja, ki ne bo dostopen širši javnosti. S testiranjem v zapuščeni vojaški bazi bi ostali skriti pred očmi javnosti, projekt pa bi lahko mirno nadaljevali v skrivnostnem duhu. Isto lokacijo so za testiranje samovozeče Acure RLX izbrali tudi pri Hondi, za kar so bili pripravljeni plačati celo 250.000 dolarjev rezervacije.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Apple.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijev električni koncept e-tron Quattro s 500-kilometrskim dosegom
Dan s piloti Red Bulla