Novice

Aston Martin Vantage Roadster je novi član družine Vantage

Britanski proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov je razkril prve podrobnosti novega modela Vantage Roadster, ki ga postavljajo ob bok kupejevski različici.

Novi Aston Martin Vantage Roadster naj bi bil naslednji adut britanske znamke, ki se v zadnjem času sooča s slabšimi prodajnimi rezultati in upadom dobička, ter naj bi ponovno obudil prodajo njihovih modelov. Kabrioletska različica modela Vantage naj bi s svojo zasnovo med drugim igrala tudi na karto kupčevih čustev, obenem pa se ponaša z najhitrejšo zložljivo streho v tem segmentu. Po trditvah predstavnikov Aston Martina naj bi se odprla ali zaprla v manj kot sedmih sekundah ob največji hitrosti vožnje do 50 km/h.

Na račun zložljive strehe je sicer avtomobil težji za približno 60 kg, kar naj bi se malenkostno poznalo tudi pri zmogljivostih v primerjavi s kupejem. Poganja ga 4,0-litrski V8 s podporo dveh turbin, ki razvije 374 kW (510 KM) moči in 685 Nm navora, kar v kombinaciji z 8-stopenjsko avtomatiko znamke ZF zadošča za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v dobrih 3,7 s ter najvišjo doseženo hitrost 306 km/h.

Aston Martin Vantage Roadster naj bi po predstavljenih podatkih ohranil vse lastnosti kupejevske različice, saj naj bi športni karakter in dinamika ostala nedotaknjena kljub določenim strukturnim spremembam, ki so bile potrebne zaradi zasnove avtomobila. Brezkompromisne vozne lastnosti zagotavljajo nastavljivo vzmetenje, dinamični nadzor stabilnosti ter dinamično krmiljenje razporeditve navora v kombinaciji z elektronsko zaporo zadnjega diferenciala, sama elektronika in mehanske nastavitve pa so optimizirane za ta model.

Kljub športni zasnovi dvosedežnika in manjši prostornini na račun zložljive strehe, naj bi bilo v prtljažniku prostornine 200 l (150 l manj od kupejevske različice) dovolj prostora za komplet palic za golf, skupaj s potrebnimi pripomočki.

Prihod novega modela v prodajne salone nameravajo pri podjetju izkoristiti tudi za predstavitev novih opcij, ki bodo na voljo v sklopu serije Vantage. Po novem naj bi bilo možno naročiti 7-stopenjski ročni menjalnik, ki je bil na voljo le v omejeni seriji Vantage AMR, na voljo pa naj bi bila še nova aluminijasta platišča, sprednja maska bolj tradicionalnega videza ter nekaj novih barvnih odtenkov.

Pričetek prodaje novega modela Vantage Roadster je predviden v drugem četrtletju letošnjega leta, cene pa naj bi se pričele pri 126.950 funtih (151.100 €).

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Aston Martin. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova osebnost osveženega Citroëna C3
Škodin električni križanec bo Enyaq